‘Focus’, u struikelt momenteel waarschijnlijk regelmatig over dit woordje op vele plekken binnen de gemeente. Het is niet zomaar een modewoord wat we graag gebruiken. Nee, er zit een diepere betekenis achter. De Focus die wij als gemeente zoeken is ten eerste de Focus op Jezus. Dit is een beweging naar binnen, naar onze eigen hart, maar ook naar het hart van de gemeente. Vandaaruit gaan we met elkaar op zoek naar manieren om hernieuwde bewegingen naar buiten te maken. Dit omdat we graag een missionaire gemeente willen zijn. Een gemeente die Jezus wil vinden, volgen en verkondigen. 

We willen gemeentebreed onze ogen, ons hart en ons leven openen voor de mensen om ons heen die Christus niet kennen, door het geloof te verbinden met leven van alle dag; ons werk, ons gezin, de plaats waar we wonen, onze vrienden en bekenden, kortom de plaats waar God ons heeft geroepen.

Ons focussen op Jezus doen we dus niet alleen, maar met de hele gemeente! En voor wie zich afvraagt; “hoe kan ik hier in bijdragen en hoe maak ik dat praktisch voor mezelf, wanneer ik niet deelneem aan de activiteiten vanwege gezondheid, de geldende maatregelen of andere redenen?”, hebben wij een vraag. 

Wij vragen uw gebed voor het Focustraject! Voor het werk van het Focusteam en alle activiteiten die er op zondagen en door de week heen plaatsvinden. Denk aan de Focusdiensten, Open Focus avonden, de Focuskringen, zondagschool, jeugdwerk, catechese.

Welkom op de Open Focus Avonden en de Focuskringen

Nieuwsgierig geworden naar een Open Focus avond of een Focuskring? We willen een ieder van harte uitnodigen om eens mee te doen. Een Open Focus avond is een laagdrempelige manier om in contact te komen met het IZB Focustraject en wanneer je liever wat meer de diepte in gaat kun je je ook opgeven voor een Focuskring. 

Inmiddels hebben we in de afgelopen 5 maanden 4 Open Focus avonden georganiseerd waar zo’n 40 (online) deelnemers aanwezig zijn. Ook zijn er 6 Focuskringen opgestart en zijn er meerdere in ontwikkeling. Wil je graag meer horen of doorpraten over de thema’s in de Focusdiensten, kom dan naar de volgende Open Focus avond op woensdag 16-02. Wanneer je je graag aansluit bij één van  de Focuskringen dan kun je dat mailen naar Philip de Koning ph.dekoning@solconmail.nl

De Open Focus avond volgt in de week na de Focusdienst en de Focuskringen in de daaropvolgende week. Het is natuurlijk ook mogelijk om beide te bezoeken. Het Focusteam en de deelnemers zijn enthousiast en hopen u en jou ook snel te ontmoeten. Nieuwsgierig geworden, maar twijfelt je nog? Neem dan gerust een kijkje op IZB Focustraject – Hervormd Giessenburg, waar veel info over het Focustraject in onze gemeente op staat.

Focus en gezinnen

Het Focustraject wordt ondersteunt door Focus materialen in de vorm van verschillende werkboekjes die beschikbaar zijn voor de hele gemeente. U kunt deze werkboekjes inkijken en afhalen bij Teus Visser (Kerkweg 2a). 

Wij willen het Gezinsmomenten boek onder de aandacht van alle gezinnen met kinderen brengen. Dit boekje zal op zondag 30-01 tijdens de zondagschool per gezin uitgedeeld worden. Maar ook voor alle gezinnen waar de kinderen niet van naar de zondagschool gaan is het een prachtig boekje om samen als gezin mee aan de slag te gaan! Schroom niet om dit boek af te halen aan Kerkweg 2a.