Op zaterdag 21 november heeft de crew van ITW een hele toffe trainingsdag georganiseerd voor alle deelnemers die zich hebben opgegeven voor de onvergetelijke reis naar Noorwegen. Het avontuur vond plaats in een super mooi gebied van het Zuid-Hollands Landschap, namelijk De Zouweboezem.

We hadden een mooie route uitgezet van een uur of 3, om eens flink de kilometers in de benen te krijgen. De mannen hadden we van te voren geïnformeerd dat ze hun rugzak vast klaar moesten zetten met een minimaal gewicht van 10 kilo. Een half uur voordat ze op locatie werden verwacht stuurden we hen een appje (zo gaat dat tegenwoordig) met de locatie.

We hadden de deelnemers in groepjes van 4 ingedeeld (corona-proof 😉 om eens een goede wandeling te maken en tevens met elkaar in gesprek te zijn. Ze kregen van ons een routekaart en wat gespreksvragen om van gedachten te wisselen. Halverwege de route zagen we toch wat vermoeide gezichten en dus was er een koffiepunt ingericht. En om het helemaal af te maken hadden we aan het einde van de route een warme kop erwtensoep met een broodje worst. En dat was nodig, want de wind was guur, de temperatuur laag en de miezerregen hield ook niet op. De laatste groepen kwamen in het donker bij het eindpunt, maar man, man, man, wat een energie, verlangen en een goede gesprekken hebben we met elkaar gehad. Ondanks dat we niet met de grote groep, allemaal bij elkaar konden staan, merkte je dat we allemaal, stuk voor stuk, verlangen naar échtheid. Verlangen naar avontuur, naar iets dat groter is dan onszelf, naar iets wat zelfs buiten de stenen kerkmuren ligt. Ondanks Corona, wat het voor niemand makkelijk maakt en waar het lijkt alsof de kerk leeg is, broeit iets. Het is nu nog verscholen, maar je kon het merken, als je praatte met de mannen. Het ging over verbondenheid, om avontuur, verlangen, om geloof in Jezus. Oer gevoelens werden aangesproken in de harten. Het lag ons al dicht bij het hart, in De Zouweboezem. Als het daar al was, dan zéker in Noorwegen. Het wacht nog,…het komt nog….Into the Wild!