Doe mee met het grootste sportevenement voor gerechtigheid op Nederlandse bodem, de Muskathlon@Home! Zaterdag 25 juni is er een nieuwe editie van de Muskathlon@Home en na het succes van vorig jaar hebben we besloten om dit jaar weer mee te doen en wel met een speciale Molentocht editie!  

De Muskathlon(@Home) is onderdeel van 4M, een beweging van mensen die zich inzet voor gerechtigheid wereldwijd. Tijdens deze dag lever je een sportieve prestatie en haal je zoveel mogelijk geld op voor 1 van de partners van de Muskathlon: Compassion, Open Doors of Tot Heil des Volks. Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=FWrmYh6evKk&t=2s 

Ook dit jaar willen we de uitdaging aangaan om met zoveel mogelijk gemeenteleden en Giessenburgers mee te doen en dat gaan we doen door een (zomer-)Molentocht te organiseren: wij zetten een parcours uit dat de officiële molentocht routes (25, 50 en 75km) zoveel mogelijk zal benaderen, inclusief een stempelpost in elk dorp, en deelnemers kunnen deze routes (meerdere keren) afleggen met een zelfgekozen sport (hardlopen/wandelen, (race)fietsen, skeeleren, mountainbiken, kanoën, suppen, etc, etc.). Ook een kortere route tussen de molentocht-dorpen (voor bijvoorbeeld een mooie wandeling) behoord uiteraard tot de mogelijkheden! 

We nodigen nadrukkelijk iedereen, jong en oud, sportief en iets minder sportief, uit om samen, met het gezin, je vrienden of fietsmaatjes mee te doen! Voor iedereen is er de mogelijkheid om een activiteit en afstand te kiezen die bij hem of haar past, van een rondje wandelen tot een duathlon. Behalve de sportieve uitdaging en onze inzet voor anderen merkten we vorig jaar ook hoe waardevol het is om elkaar als gemeente op deze manier beter te leren kennen!  

Wil je met ons meestrijden of meer weten: stuur dan een berichtje naar Daniel Holtslag (06-13866530 of danielholtslag@gmail.com).     

Met sportieve groet, Daniel Holtslag, Evert den Toom, Arjen de Hoop, Chris van Veldhuizen en Coen van Genderen.