Zondag 29 november:
09.30 uur: ds. J. Holtslag
18.30 uur: ds. M. Dubbelman

Bij de diensten:
Tijdens de adventsweken bereiden we ons voor op het kerstfeest. Het vieren van de komst van Gods eniggeboren Zoon, Jezus Christus naar onze wereld. Vanuit de laatste hoofdstukken van het bijbelboek Job zijn mooie lijnen te trekken naar advent en de komst van Jezus. Komende zondagmorgen lezen we Job 38:1-15 en Johannes 1:1-14.

Reservering Kerkdiensten:
Het gebruik van de aanmelding via Kerktijd.nl werkt naar volle tevredenheid en steeds meer gemeenteleden maken hier gebruik van. We hebben wel een kleine kanttekening. We merken dat er gebruikers zijn die een account aangemaakt hebben en zich aangemeld hebben voor de diverse diensten maar tot op heden hier geen of nog geen gebruik van maken om uiteenlopende redenen. Soms is er nog twijfel om naar de kerk te gaan, soms door ziekte of gewoon nog even afwachten. Deze gebruikers vragen we om hun aanmelding aan te passen en de desbetreffende diensten in het account niet aan te vinken. Uiteraard kunt u dit weer aanpassen op het moment dat u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om naar de kerk te gaan.

Hierdoor hebben we een snellere doorloop van het aanmeldsysteem en kunnen we sneller aanpassingen doen aan het eind van de week voorafgaand aan de kerkdiensten. Dank voor uw medewerking.

Vriendendienst:
Het is een Bijbelse gedachte dat gezamenlijkheid en verbondenheid – het als gemeente samenkomen – tijdens erediensten heel belangrijk zijn. We zijn blij en dankbaar dat we ondanks alles in het kerkgebouw, in de Rank en thuis deel kunnen nemen aan kerkdiensten. Om, zoals het jl. zondag klonk “het Evangelie te horen en te ontdekken”. Extra mogelijkheden om de diensten bij te wonen zijn natuurlijk welkom. Daarom brengen we graag de Vriendendienst onder de aandacht. De basis is eenvoudig: we zoeken elkaar op om ‘bij ons thuis’ een kerkdienst bij te wonen. Het gaat als volgt: 1. We hebben mensen nodig die hun huis openstellen voor mede-gemeenteleden. 2. We hebben mensen nodig die bij een mede-gemeentelid de kerkdienst willen bijwonen. Deelnemers worden, steeds na instemming, wekelijks en wisselend aan elkaar gekoppeld. Natuurlijk houden we rekening met regelgeving en ‘verstandig handelen’. We nodigen u en jou uit om hiervoor aan te melden via vriendendiensthggnk@gmail.com. Eventuele vragen kunnen ook worden gemaild.

Adventskalender V&T:
1e Adventszondag, 29 november, start de Adventskalender vanuit V&T. ‘In het Licht’ is de rode draad door alle dagen tot aan kerst. Dagelijks zal een bericht geplaatst worden op de website van de kerk en op de Facebooksites ‘V&T Hervormd Giessenburg’ en ‘WijzijnHG’. Het is ook mogelijk deze Adventskalender dagelijks via de mail te ontvangen. U kunt zich hiervoor nog steeds aanmelden bij: vtadventskalender@gmail.com Van harte uitgenodigd om op deze manier mét elkaar hoopvol uit te zien naar de komst van het Licht!

Break in de week:
De nieuwe titel voor een serie V&T-uitzendingen op woensdagavond. Muziekgroep One Man Audience verzorgde op 25 november de eerste uitzending vanuit een heel bijzondere locatie. Dat draagt bij aan het kijk- en luisterplezier ‘-). Waardevol ook dat de gezongen en gespeelde liederen gesponnen waren rondom een Bijbeltekst. Een tekstgedeelte waar we moed uit mogen putten! De volgende opname gaat over ‘de zorg’. Niet over de hele zorgsector, maar over een wat minder vaak belicht deel daarvan. We gaan in gesprek met een gemeentelid, werkzaam in die sector. Wij hebben er alvast veel van opgestoken. Geïnteresseerd in wie we gesproken hebben, waarover het ging en waar het gesprek plaatsvond? Stem dan woensdagavond 2 december om 19:15 uur af op het WijzijnHG kanaal op YouTube. Inderdaad: WijzijnHG is het nieuwe kanaal, naast het HGGNK kanaal waarop de erediensten te volgen zijn.

Inzamelingen voor voedselbank: In het Mini-Kontaktje van het vierde kwartaal wordt onder de berichtgeving van de diaconie aangegeven dat o.a. de voedselbank extra aandacht mag krijgen. De voedselbank is uitgebreid en er is een toename van klanten die ondersteuning nodig hebben.

Voor december hebben we twee acties staan:

Inzamelen DE waardepunten voor voedselbank. Net als voorgaande jaren willen we gedurende de maand december waardepunten van D.E. inzamelen. Daarvoor worden dozen bij de toreningang van onze kerk en in De Rank geplaatst waarin u waardepunten kunt deponeren die op de verpakking van D.E. koffie en thee zitten. Deze punten worden op allerlei locaties (kerken, supermarkten etc) in onze regio verzameld door de Lionsclubs ten bate van de voedselbanken. Voor elke 600 punten krijgt de voedselbank een gratis pak koffie om uit te delen bij de pakketten. Koffie is voor sommige mensen een duur product en we doen er een aantal mensen een groot plezier mee. We roepen u alvast op deze punten te verzamelen. Vanaf 4  december kunt u de punten inleveren (liefst met aangeven van aantal) in De Rank, de kerk of aan de Bovenkerkseweg 3a.

Inzameling voor kerstpakketten: Ook dit jaar willen we onze bijdrage geven aan de kerstpakketten die de voedselbank wil uitreiken aan bewoners die door omstandigheden (tijdelijk) onder de armoedegrens leven. Iedere week worden pakketten met levensmiddelen uitgedeeld bij zo’n 90 gezinnen. Met kerst wil de voedselbank iets extra’s doen.

Hiervoor houden we een inzameling. Voor de kerstpakketten zijn producten met een goede houdbaarheid zeer welkom. O.a. kunt u denken aan: blikje fruit of vis, soep, jam, appelmoes, runderknakworst, smack, rijst, macaroni (kleine pakjes), een blikje ragout, koffie of dergelijke.

Inleveren kan vanaf vrijdag, 4 december tot maandagmorgen 14 december, (o.a. tijdens de opening van het boekwinkeltje op vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur) of voor of na de diensten in de daarvoor bestemde dozen in De Rank of in de dozen bij de ingang onder de kerktoren. Eventueel kan inlevering ook aan de Bovenkerkseweg 3a in de doos onder de carport. Uiterlijk tot maandag 14 december om 11.00 uur.  Meer informatie over de voedselbank vindt u op www.voedselbankgiessenlanden-zederik.nl.

Boekwinkeltje: Het tweedehands boekenwinkeltje is deze keer op zaterdag 28 november a.s. open van 10.30-15.30 uur en niet zoals gebruikelijk op de eerste zaterdag van de maand. U bent van harte welkom om in ons winkeltje te komen zoeken tussen onze grote collectie tweedehands boeken. Verder zijn we iedere vrijdagmiddag open van 13.00-18.00 uur.

Verkoop van breiwerk e.d. opbrengst voor de kerk: Tijdens de opening van het boekwinkeltje op zaterdag 28 november a.s. in ‘De Rank van 10.30 – 15.30 uur. Veel gemeenteleden missen de warme sokken van ‘Lydia’. Kom dus a.s. zaterdag naar ‘De Rank’ voor de gebreide dames, heren en kindersokken. Ook is er bramensap en jam te koop. De gehele opbrengst is voor de kerk. Ook zijn bestellingen mogelijk. De breisters.

Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingkinderen Griekenland: Komende week wordt er in Giessenburg gecollecteerd voor de vluchtelingkinderen in Griekenland. Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Kerk in Actie, die de huis-aan-huiscollecte organiseert, helpt de vluchtelingkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. Helpt u mee? Namens de vluchtelingkinderen; bedankt!

Oud Papier: Vrijdagavond 4 december wordt het oud papier weer bij u opgehaald. Op het rooster staan Adriaan de Kuiper, Johan Bood, Gerard Kemkes, Kees Ouwerkerk, Willem Muijlwijk, Nico de Bruijn, Harold Kool, Jasper den Toom & Wim van Genderen.

Kerstpost Giessen-Oudekerk: U kunt dit jaar uw post door ons laten bezorgen voor € 0.50 per kaart. Goedkoop en u steunt een goed doel! De opbrengst is bestemd voor :onderhoud van onze kerk (Giessen-Oudekerk). De post wordt rondgebracht in Giessen- Oudekerk, Giessenburg, Hardinxveld- Giessendam, Ottoland, Goudriaan, Brandwijk, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf. U kunt de kaarten met envelop met uw geld inleveren tot 16 dec. bij: Wil den Toom, van Marlotstraat 35 of Sofie den Hartog, Bogerd 48. Info Liesbeth Heikoop: 0184-652032

Collectebonnen verkoop: Dit kan voorlopig alleen online.

Kopij ‘Zaaier’: Graag uiterlijk maandag 30 november a.s. vóór 18.00 uur mailen naar: zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl of inleveren bij fam. Tromp (Taets van Amerongenstraat 8).

Afkondigingen: Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer A. Overduin (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 652399)

Reservering ‘De Rank’: Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 651069.

Komende dienst(en): 

Collecten: 29/11 1. Diaconie, 2. Kerk, 3. Inventaris & Onderhoud Gebouwen

Kinderoppas 0-3 jaar: 29/11 Willemieke Goosens & Marit Visser; 6/12 Corine Terlouw & Maria Dubbelman

Wegbrengen bloemengroet: 29/11 Fam. Bohré; 6/12 Fam. den Boer- Heijkoop

Bent u aan de beurt om op zondag de bloemengroet te bezorgen wilt u dan zelf de bloemen op zaterdag ophalen bij bloemist Klimop aan de Dorpsstraat.

Gastvouw/heer: 29/11 v.m. Herman & Corrie Visser, n.m. Siebold Freeke & Theo Terlouw; 6/12 v.m. Rian Faro & Jeanet van Bruchem, n.m. Arie van Houwelingen & Patrick Marcus

WIJK OOST

Huwelijksjubileum: Wout en Marja de Bruin-Tukker (A.M.A. van Langeraadweg 2, 3381 LB) hopen maandag 30 november, 25 jaar getrouwd te zijn. Als gemeente feliciteren we hen van harte met dit jubileum. We wensen Wout, Marja en hun zoon Johan Gods zegen toe voor de toekomst.

Tenslotte, Komende zondagavond lezen we in de dienst Kolossenzen 3: 18-19 waarin het gaat over de verhouding van man en vrouw binnen het huwelijk.

Met vriendelijke groeten, M. Dubbelman

WIJK WEST

Huwelijksjubileum: Familie E. Meerkerk – Verheul (Neerpolderseweg 29B, 3381 JP) hoopt op 3 december het 50 jarig huwelijksjubileum te vieren. We willen u en de kinderen en kleinkinderen van harte feliciteren met dit jubileum en wensen u Gods zegen en nabijheid toe.

Uit de pastorie: Inmiddels zijn we beland in de donkere dagen voor kerst. De dagen worden korter. Sommigen putten hoop uit het gegeven dat 21 december de dagen weer lengen. Anderen halen de hoop uit het beschikbaar komen van een vaccin tegen Covid-19 en zien uit naar een normaler leven in 2021. Als kerk is de hoop verbonden aan de komst van Jezus Christus. Zijn komst bracht licht in de duisternis en uitzicht op een eeuwig leven in Gods Koninkrijk. Met deze hoop gaan we in de adventsweken op weg naar Kerst en naar 2021.

Met een hartelijke groet, ds. J. Holtslag