Zondag 30 augustus:
09.30 uur: ds. J. Holtslag, doopdienst
18.30 uur: ds. J. Kaai, Giessenburg

Vrijdag 4 september:
15.30 uur: ds. M. Dubbelman, huwelijksdienst van Arjan de Kuiper & Helma Deelen, in de Sionskerk te Zeist

Doopdienst:
Zondag 30 augustus zal in de morgendienst de heilige doop bediend worden aan Pleun Ooms, zoon van Jaap en Anita Ooms (Dorpsstraat 24 A, 3381 AG), aan Jens Hakkesteegt, zoon van Siebren en Hanneke Hakkesteegt (Van Marlotstraat 18, 3381 CE) en aan Mirthe van Oenen, dochter van Jaap en Lianne van Oenen (Peursumseweg 9, 3381 KT). Wilt u de dopelingen en hun ouders in uw voorbede gedenken?

De Schriftlezing is deze zondag Psalm 115 en Markus 10:13-16.

Diaconiecollecte Noodhulp voor Beiroet:
Vele doden en gewonden en zeker 300.000 mensen dakloos. Dat zijn de gevolgen van de explosie in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. De stad ligt in puin. Deze ramp is helaas niet de enige ramp voor Libanon. De economische situatie is dramatisch. De inwoners hebben nauwelijks voldoende middelen voor hun basisbehoeften. De afgelopen maanden is de prijs van voedsel meer dan verdubbeld. De gezondheidszorg stond al onder druk door corona, maar ziet zich nu geconfronteerd met duizenden gewonden. Sommige ziekenhuizen zijn niet meer bruikbaar door de explosie. De zorgen zijn enorm. Beiroet heeft snelle en effectieve noodhulp nodig, speciaal voor de allerarmsten en de meest kwetsbaren. Denk daarbij aan Syrische vluchtelingen, die bijna een kwart van de bevolking vormen, en aan kinderen. De organisaties van het Christelijke Noodhulpcluster (Dorcas, EO-Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn samen met hun partners ter plaatse. Zij zijn begonnen met het verlenen van noodhulp. Onder meer aan vluchtelingen, migranten en aan de meest arme Libanezen uit Beiroet wordt directe hulp verleend: voedselvoorziening, reparatie van huisvesting en psychosociale ondersteuning voor vrouwen en kinderen. Uw gebed en financiële bijdrage is hard nodig. Uw gaven zijn van harte aanbevolen.

Gebedskalender: Heeft u de afgelopen maand de gebedskalender gemist? Goed nieuws: 30 augustus is de nieuwe klaar. U kunt de gebedskalender gelijk samen met de nieuwsbrief meenemen. De kalenders liggen onder de toren, bij de zijingang van de kerk, in de Rank en in het boekwinkeltje. U kunt gebedspunten voor de volgende gebedskalender aanleveren. *mail: annemarieverpuij@live.nl

*telefonisch: 0184 652517 (Tineke Vollmüller)

*schriftelijk: schrift in het boekenrek in de Rank.

Gebed is de motor van het LEVEN (Visje)

Gemeentedag: Beste gemeenteleden, in het weekend van D.V. 25, 26 en 27 september willen we met elkaar het nieuwe seizoen in de gemeente van start laten gaan, waarbij we aansluiten op het HGJB-jaarthema ‘Goed om te horen!’ Dit jaar hebben we een leuk (aangepast) programma voor dit weekend. A.s. zondag zal het programma uitgedeeld worden. Ook is het programma te zien op de site van de kerk www.hervormdgiessenburg.nl. Aanmelding voor de verschillende activiteiten kan via deze site. Opgeven kan t/m zondag 20 september. We zien uit naar een mooi en gezellig weekend. Hartelijke groet van de gemeentedagcommissie.

Vakantie ds. Dubbelman: Tot en met donderdag 3 september heeft ds. Dubbelman vakantie. Bij vragen of problemen kunt u tijdens die periode contact opnemen met ds. Holtslag.

Oud Papier: Op vrijdag 4 september a.s. wordt het oud papier weer bij u opgehaald. Aan de beurt zijn Harm den Toom, Johannes v.d. Leer, Gerard Kemkes, Dirk Boon, Jaco de Zeeuw, Bastiaan Verspui, Ben de Vries, Ewout Muijlwijk & Andries Boer.

Verantwoording: Er is € 25,00 aan collectebonnen ontvangen voor de kerk. Door ouderling J. van Wijngaarden is € 10,00 ontvangen. Via ds. J. Holtslag € 10,00 en € 50,00 voor de kerk. Hartelijk dank voor deze gaven.

Collectebonnen verkoop: Dit kan voorlopig alleen online.

Kopij ‘Zaaier’: Graag uiterlijk maandag 31 augustus a.s. vóór 18.00 uur mailen naar: zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl of inleveren bij fam. Tromp (Taets van Amerongenstraat 8).

Afkondigingen: Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer A. Overduin (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 652399)

Reservering ‘De Rank’: Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 651069.

Komende dienst(en): 

Collecten: 30/8 1. Diaconie: Noodhulp voor Beiroet, 2. Kerk, 3. Inventaris & Onderhoud Gebouwen

Kinderoppas 0-3 jaar: 30/8 Febe Troost & Hanna de Kuiper

Sinds en aantal weken is de oppas tijdens de kerkdienst weer opgestart. Dit is bedoeld voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar.  Voor de kinderen van 4 jaar en ouder is er voor deze periode nog geen oppas. Zodra de situatie het toelaat wordt er gekeken hoe en wanneer we de bijbelcrèche weer op kunnen starten.

Wegbrengen bloemengroet: 30/8 Fam. Verspuij; 6/9 Fam. P. van Dijk

WIJK OOST/WIJK WEST

Huwelijk: Vrijdag 4 september hopen Arjan de Kuiper (Slingelandseweg 11) en Helma Deelen (Ouderkerk aan den IJssel) in het huwelijk te treden. De huwelijksdienst vindt plaats in de Sionskerk in Zeist om 15:30 uur. Van harte feliciteren we Arjan en Helma en wensen een goede huwelijksdag toe en een gezegend huwelijk. In de voorbede willen we hen gedenken. Het toekomstig adres van het bruidspaar is Irenestraat 58, 2964 BL Groot-Ammers.

Huwelijksjubileum: Dinsdag 1 september hopen Jan en Amanda Holtslag – Volders (Kerkweg 1 B, 3381KJ) 25 jaar getrouwd te zijn. We feliciteren hen van harte met dit huwelijksjubileum en wensen hen samen met Laura, Daniël, Karen en Anne Gods zegen toe.

Meeleven: Afgelopen maandag 24 is dhr. Wim van Eck (Van Hardenbroekstraat 22, 3381 CC) opgenomen in het Albert Schweitzerziekenhuis. Daar heeft hij een dotterbehandeling ondergaan en is er een stent geplaatst. Naar verwachting is hij dinsdag weer thuisgekomen. In de voorbede bidden we om een goed herstel..

Dhr. Vas Rietveld (Slingelandseweg 9, 3381KZ) zal woensdag 2 september opgenomen worden in het Beatrixziekenhuis voor een kleine ingreep bij een nier. De hoop en verwachting is dat hij de volgende dag weer huiswaarts mag keren. We wensen hem Gods zegen toen.

Uit de pastorie: Je mag gerust een foutje maken. Deze ervaring had ik afgelopen zondag. In de morgendienst een lied vergeten en ’s avonds bleek dat ik uit de bundel Weerklank lied 496 had opgegeven in plaats van 476. In beide gevallen pakte de organist/pianist het goed op. Wat een geruststelling. Een rust die we ook in het geloof mogen hebben. We mogen gerust een foutje maken. Als de intentie maar goed is. Hierom hoef ik niet krampachtig door het leven te gaan. Al hoop ik komende zondag alles foutloos te volbrengen.

Met een hartelijke groet, ds. J. Holtslag