In de maanden juli en augustus is de opbrengst van de zendingsbussen bestemd voor zending via het internet. Meer dan de helft van de wereldbevolking gebruikt het internet. De explosieve groei van platforms als Facebook, Twitter en Instagram bieden unieke kansen voor het delen van het Evangelie wereldwijd. Ook in landen waar zending niet toegestaan is. GlobalRize (www.globalrize.nl) gebruikt deze mogelijkheden om het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen en in contact te komen met mensen die zoeken naar de zin van het leven.

GlobalRize ontwikkelt Facebookpagina’s en websites in verschillende talen. Elke taal heeft een beheerder die reageert op mensen die de berichten delen of liken. Wie meer wil weten, wordt verwezen naar een website in de eigen taal. Daar staan antwoorden op levensvragen en wordt een gratis online bijbelcursus aangeboden. Elke cursist krijg een eigen mentor die begeleiding geeft door de cursus heen. Als mensen na afloop aangeven graag naar een lokale kerk te willen gaan, krijgen ze adressen aangereikt.

Een paar cijfers:

• 2,9 miljoen likes op Facebookpagina Biblword
  • 2 miljoen op andere Facebookpagina’s.
  • 10 miljoen tot tientallen miljoenen bereik per maand
  • 100’en persoonlijke berichten per dag als reactie op de Facebookpagina’s
  • 11 taalteamleiders met een eigen taalgebied; 100.000 bezoekers per maand
  • 4200 studenten uit 171 landen aangemeld voor de Introductie bijbelcursus; 568 hebben de hele cursus afgemaakt
  • Elke dag worden mensen wereldwijd naar een lokale kerk doorverwijzen.
  • Bijna al het werk wordt door vrijwilligers uitgevoerd