Zondag 30 juni 
09.30 uur:  ds. J. Holtslag en ds. J.H. Menkveld, bevestiging ambtsdragers
18.30 uur:  ds. A.H. Groen, Rijsoord

Zondag 7 juli
09.30 uur: ds. J.H. Menkveld, bediening Heilige Doop
18.30 uur: ds. B.F. Bakelaar, Lekkerkerk

Bij de diensten:
Komende zondagmorgen mag de vacature van wijkouderling weer ingevuld worden. We zijn dankbaar dat het werk in de gemeente zo voort mag gaan. In de dienst staan we stil bij het werk in de kerk vanuit Markus 6 de verzen 30-44. Het is de geschiedenis van de broodvermenigvuldiging. We letten op de plaats die de discipelen hierbij innemen.

Zondagmorgen 7 juli zal de heilige Doop bediend mogen worden aan Loïs Meerkerk. Zij is de dochter van Erwin en Iris Meerkerk (Drijverschuit 51, 3372VA Hardinxveld). Wilt u de dopeling en doopouders gedenken in uw voorbede?

Nieuwe ouderling en kerkrentmeester:
In de morgendienst van zondag 30 juni wordt broeder Wim in ’t Veld (junior) bevestigd als nieuwe wijkouderling. We zullen afscheid nemen van zijn voorganger Pim Vollmüller, die het ambt van ouderling vele jaren mocht vervullen. In de vacature van kerkrentmeester zal Martin de Lange worden benoemd. Daarmee zijn de kerkenraad en het College van kerkrentmeesters weer voltallig. Na de dienst kunt u genoemde broeders de hand schudden en Gods zegen toewensen.

Koffie na de dienst:
na de morgendienst op 7 juli en het feliciteren van de doopouders bent u/jij van harte welkom in De Rank. Daar staan dan Willy Schmidt, Paula de Bruin en Ivonne Duijm voor ons klaar met koffie, thee of fris.

Zendingsbussen: Kerkplanting in Thailand:
De opbrengst in juli en augustus is bestemd voor kerkplanting in Thailand. In elk dorp in Thailand vind je een boeddhistische tempel, maar kerken kom je nauwelijks tegen. Juist hier voelen Cobi & Thomas Roest en Annelies & Sijmen den Hartog zich geroepen om het Evangelie te delen. Samen met Thaise christenen gaan ze eropuit om mensen te bereiken die Jezus nog niet kennen. Het is bemoedigend om te zien dat het evangelisatiewerk in Thailand vrucht draagt. Gods Geest werkt. Ook vandaag. Mensen komen tot geloof en op steeds meer plekken ontstaan Bijbelstudiegroepen. Wat zou het mooi zijn als deze groepen uitgroeien tot nieuwe gemeenten. Zodat er uiteindelijk in elk Thais dorp ook een kerk te vinden is.

Afwezig: Van 1 juli tot 27 juli is ds. Holtslag afwezig vanwege vakantie. Bij zaken van pastorale aard kunt u contact opnemen met de wijkouderling of met ds. Menkveld.

Goede Vrijdag –  Open Focus Avond:  Feit – met dat woord eindigde de preek van ds. Menkveld tijdens de dankdienst jl. zondagavond. Volgend op:  “De vergeving zoals God die in Christus aan ons geschonken heeft, alles te danken aan het offer van de Here Jezus aan het kruis”. Overweldigend! En, daar op de kruisheuvel Golgotha vond nog méér plaats. Bijvoorbeeld de 2e Pesach, de mondiale bevrijding uit gevangenschap. Begon nu ook op dat moment Gods Koninkrijk op aarde? En waarom gebruikte de dominee zo vaak het woord ‘roeping’…

Van harte uitgenodigd om hierover met elkaar na te denken tijdens de bijeenkomst op D.V. 4 juli. Aanvang 19:45 uur in de Rank.Afbeelding met patroon, plein, Symmetrie, kunst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deelname Kring seizoen 2024-2025: Een laatste herinnering aan het formulier voor deelname aan of opstarten van een (Bijbelstudie)kring voor het seizoen 2024-2025. Veel gemeenteleden zijn je al voorgegaan! Het formulier is te vinden via https://forms.gle/xGXrt6J5b427Br3Q8 of via de QRcode. Ook kan bij ouderling V&T Eelko van Zuthem, Van Marlotstraat 40 een papieren versie opgehaald worden. 

Tweedehands boekwinkeltje: Zaterdag  6 juli zijn we weer extra open van 10.30-15.30 uur.

De vakantietijd komt er aan, tijd om alvast te zoeken tussen onze grote collectie tweedehands boeken. Er zijn boeken voor jong en oud, romans, hobbyboeken: sport, tuin, vakantie, historische- en kookboeken. U bent van harte welkom in zaal 2 en 3 van “de Rank”.

Verder zijn we iedere vrijdag van 13.00-18.00 uur open.

Afsluitingsdienst CBS De Hoeksteen: Vrijdagochtend 12 juli sluiten we met elkaar het schooljaar af in de Maranathakerk. Het thema van de dienst zal zijn ‘Rotsvast’. Als je vertrouwt op Jezus, dan heb je een goede en stevige fundering. Dan sta je op stevige grond. Denk ook aan de hoeksteen, zonder hoeksteen stort het gebouw in.  

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor de pop-up camping in Oud-Alblas. We willen u vragen om uw kind(eren) geen collectebonnen mee te geven. 

De dienst begint om 9.00 in de Maranathakerk aan de Peursumseweg. Ouders, verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de dienst bij te wonen.  De commissie Kerk-School-Gezin.

Oud papier: op vrijdagavond 5 juli wordt het oud papier weer bij u opgehaald. De chauffeurs en ophalers voor deze avond zijn Erik de Bruin, Arjan van der Vlist, Gerard Kemkes, Chris den Boer, Leo Harrewijn, Wouter Jan Smit, Jan van Wijgerden, Adriaan Korevaar en Kees Ouwerkerk.

Collectebonnenverkoop:  Elke 1e vrijdag van de maand is er collectebonnenverkoop in de Rank van 18.30 – 19.00 uur.  Bonnen zijn ook online verkrijgbaar via de website.

Kopij “Zaaier”:  In verband met de a.s. zomervakantie verschijnt de Zaaier vrijdag 12 juli voor twee weken (en ook de komende zomervakantie verschijnt de Zaaier eens in de twee weken). Graag de kopij voor de Zaaier uiterlijk maandagavond 8 juli a.s. vóór 18.00 uur mailen naar:  zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl.

Afkondigingen: Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer J. Hakkesteegt,  (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-33613749).

Reservering ‘De Rank’: Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-37203091.

Komende dienst(en): 

Collecten: 30 juni: 1) Diaconie, voor Youth for Christ Gorinchem 2) Kerk. 3) Inventaris en onderhoud gebouwen. 

7 juli: 1) Diaconie, voor Zilt  2) Kerk 3) Inventaris en onderhoud gebouwen.

Zendingsbussen: deze zijn in de maanden mei en juni bestemd voor het werk van Willem Jan de Wit in Egypte.

Helpende handen bij collecteren: 30-6: Vince (boven), Thijs en Florian (beneden).

7-7: Art (boven) en Jan en Mirre (beneden).

Kerkauto: Wilt u gebruik maken van de kerkauto dan kunt u uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de dienst bellen. Zondag 30 juni kunt u bellen naar G. Schmidt (06-17198227) ochtenddienst en naar B. Pesselse (06-50235236) voor de avonddienst.

Zondag 7 juli kunt u bellen naar A. Stam (652222) ochtend- en avonddienst.

Wegbrengen Bloemengroet: 30-6: Jannie en Arie de Jong. 7-7: Petra en Sjaak Timmermans.

Gastheer/Gastvrouw:  30 juni ochtend: Willy Schmidt en Gerwold Verspui; avond: Rian de Koning en Hanneke Hakkesteegt.

Zondag 7 juli: ochtend: Marleen van Houwelingen en Jeanet van Bruchem; avond: Jannie en Jan de Jong.

Crèche 0-3 jaar: 30-6: Gerdiene Kwakernaak, Martine van der Leer, Isa van Genderen en Ilvie de Jong. 7-7: Marieke de Ruiter, Tanja Korevaar, Esmee Pierhagen, Linde Koekkoek en Hanneke Hakkesteegt.

Bijbelcrèche:  30-6: Lianne van Oenen en Hadassa van Zuthem. 7-7: Diana Erkelens en Boaz Donk.

WIJK OOST

Meeleven: We leven mee met gemeenteleden die te maken hebben met ernstige ziekte of (langdurig) herstel en daardoor beperkt worden in hun doen en laten. Wellicht kunnen we hen tot een hand en een voet zijn.
In ieder geval kunnen we onze handen voor hen vouwen en hen in onze gebeden opdragen aan Gods genadetroon.

Verhuisd: Vanaf de Bogerd 28 is Sjoerd den Boer verhuisd naar de Lijnbaan 5 (3381AS). Sjoerd is daargaan wonen met zijn vriendin Imke Hettema.

Geboren: Bij Peterjan en Liezeke Schakel, Van Brederostraat 36 (3381BC) is op 22 juni een dochter geboren. Haar voornamen zijn Johanna Jacoba en haar roepnaam is Josje. Wij feliciteren Liezeke en Peterjan van harte met de geboorte van hun dochter en wensen hen Gods zegen bij de opvoeding.

Vanuit de pastorie: Over een ruime week nemen we afscheid van ds. Pors en ds. Klink, in het verlengde van de preek van afgelopen zondagavond, zou ik willen zeggen: dat is belangrijk voor onze buurgemeenten en dus ook voor ons. Bid u voor deze predikanten en de veranderingen die hen wachten? En voor de gemeenten die op termijn weer op zoek gaan naar een nieuwe predikant? Laten we loyaal en trouw niet alleen onze eigen kerk, maar de KERK steunen en daar woord en daad aan verbinden! 

Hartelijke groeten, ds. J.H. Menkveld

WIJK WEST

Meeleven: Deze week is Antwan DKDan (van Brederodestraat 51, 3381 BA) in Utrecht geopereerd. De verwachting is dat hij een week in het ziekenhuis moet blijven. We bidden voor hem om Gods zegen en nabijheid.

Uit de pastorie: Voor mij breekt de vakantieperiode aan. Het is een zegen dat het kan en ik hoop er volop van te genieten. Wie nu of later op vakantie gaat, wil ik een goede en gezegende vakantie wensen. U die thuis blijft om welke reden dan ook wil ik ook van harte Gods zegen toewensen. De Heere is overal nabij en te vinden in Zijn Woord en in gebed.

Een hartelijke groet, ds. J. Holtslag