Op deze pagina vindt u een overzicht van alle verenigingen.
Klik op de link om meer informatie te vinden.

Voor vragen en (meer) informatie kunt u terecht bij de jeugdouderlingen:

J.H. in 't Veld

John in ’t Veld
Jeugdleider 12- (jeugdouderling 12-)
Wilhelminalaan 30, Giessenburg
0184654565
jintveld@hervormdgiessenburg.nl

G.T. van Wingerden

Gijsbert van Wingerden
Jeugdleider (jeugdouderling 12+)
Wilhelminalaan 47, Giessenburg
0184630020
gvanwingerden@hervormdgiessenburg.nl

Overzicht van verenigingen en clubs

Bijbelkringen

Open https://hervormdgiessenburg.nl/kerkelijke-organisatie/commissies/vorming-en-toerusting/ om de Bijbelkringen om de flyer van V&T met daarop alle Bijbelkringen te zien. Hieronder een tekstuele versie van de flyer.

Mijn kind gelooft! … het wel … Wat nu?
Wilma Veen geeft je zeven gouden sleutels om je kind te ‘perfectioneren’… gelovig en wel. Zij bemoedigt en inspireert op haar eigen humorvolle wijze. Doelgroep: ouders. Of je nu kleine of grote kinderen hebt, je bent ouder. Wat moet je doen als de stoom uit je oren komt… zo boos ben je. Hoe blijf je zelf positief in het dagelijks leven waarin zoveel op je bord wordt gegooid en je ook nog eens een kind of kinderen hebt? Hoe geef je je gezin het ’teamgevoel’? Wij horen bij elkaar, houden van elkaar en zorgen voor elkaar… Wat moet je in ieder geval doen, wil je je kind het enthousiasme voor geloven bijbrengen? Wilma Veen is kunstenaar, columniste en presentatrice. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. Meer dan tien jaar heeft zij trainingen gegeven op het gebied van opvoeding en geloofsopvoeding. Zij schreef het boek ‘Milleniumkids’, waarin zij juist ingaat op de veranderde cultuur en hoe je als opvoeders vanuit de geloofsopvoeding hier op kunt inspelen. Maandag 20 februari 2023 in zaal 1 van de Rank. Inloop vanaf 19:45 uur, aanvang om 20:00 uur. Je bent van harte welkom! Voel je vrij om gezellig een bekende mee te nemen.

Dichter bij God (19 januari 2023)
In maart 2020 verzorgde ds. Arjan Plaisier een avond over christelijke spiritualiteit, naar aanleiding van zijn boek ‘Zorg voor de ziel’. Een vervolg op deze avond heeft het afgelopen seizoen niet kunnen plaatsvinden. Op 19 januari 2023 hoopt ds. Plaisier nog een keer naar Giessenburg te komen. Het thema dat centraal zal staan is ‘De spiritualiteit van de liturgie’, waarvan ook het gebed een onderdeel is. Samen met Ineke Cornet heeft ds. Plaisier een nieuw boek geschreven met als titel ‘Dichter bij God, aanwijzingen voor een rijke liturgie’. Voor wie meer wil lezen over dit boek is op de website van Kok boekencentrum een fragment van een aantal blz. te vinden. De avond start om 19:45 uur in zaal 1 van de Rank.

Marriage Course
Wat is de Marriage Course? De Marriage Course is een cursus voor stellen die het leuk vinden om op een ontspannen manier te investeren in hun relatie. Als jij en jouw partner er voor openstaan om te praten over essentiële thema’s, dan is de Marriage Course wat voor jullie. Elke avond begint met een diner, waarna je met elkaar (dus niet in groepsverband) in gesprek gaat. Waar, wanneer en hoe laat? Alle avonden vinden plaats op maandagavonden in de Rank en duren van 18:30 tot 21:30 uur. De cursusavonden zijn: 9, 16, 23 en 30 januari, 6, 13 en 20 februari, de feestelijke afsluiting is op 6 maart 2023. Welke thema’s komen er aan de orde? Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: sterke fundamenten leggen, de kunst van het communiceren, conflicten oplossen, de kracht van vergeving, ouders en schoonouders, goede seks en liefde in actie. De kosten van deze cursus zijn 125 euro per deelnemend stel. Hiervoor bieden we je 7x een diner voor twee, cursusmateriaal en heel veel tijd voor elkaar! Evt. vragen en/of aanmelding kan via evanzuthem@hervormdgiessenburg.nl * Hebben jullie trouwplannen en wil je je optimaal voorbereiden op je verbintenis met elkaar en met God? Laat het dan gerust weten. Dan kijken we of we bij voldoende belangstelling ook een pre marriage course kunnen organiseren. * Wie het leuk vindt om een bijdrage aan de maaltijden te leveren of oppas bij een deelnemend stel wil zijn. laat het ook weten.

Chadash
Aan de voet van een Alpenreus de Bijbel open doen om God tot jou te laten spreken. Dit nadat eerst te midden van Gods schepping diezelfde col beklommen is en je jezelf als mens steeds kleiner begint te voelen. Dit is wat Chadash is: ontdekkend en grensverleggend, een fietsweek in de Franse Alpen bij een open Bijbel. God en elkaar ontmoeten en jezelf tegenkomen. Het komende jaar hopen we te gaan van 1-7 juli. Wanneer jij in gesprek wilt gaan over het geloof en beschikt over een racefiets en een helm, dan is dit iets voor jou. Meer informatie is te verkrijgen bij ds. Holtslag.

Homoseksualiteit
In aansluiting op de in mei gehouden avond met Herman van Wijngaarden komt er een vervolg rondom dit thema. Een werkgroepje van verschillende gemeenteleden gaat deze avond voorbereiden. Een datum hiervoor volgt nog. Op de website van onze kerk is een verslag van de eerder gehouden avond te lezen en zijn ook leestips te vinden (hervormdgiessenburg.nl/gemeenteavond -homoseksualiteit-in-de-gemeente).

Open je artistieke hart
Als één van Gods creatievelingen en als iemand die zijn hele leven heeft geprobeerd uit te vinden wat dat betekent, is dit boek voor Matt Tommy (schrijver) net zo nodig als voor ieder ander. Dit boek en deze reis gaan over het ontgrendelen van je hart, in contact komen met de Vader en te leren om je creatieve expressie te verbinden met de Heilige Geest. Het is ook een poging om het ‘ontgrendelen van je hart’ te vergemakkelijken, door je volop te richten op alles wat God voor jou gereed heeft in Zijn Koninkrijk. Met elkaar gaan we dit boek behandelen en de verwerkingen bij ieder hoofdstuk bespreken/doen. Dit doen we één keer in de drie weken op woensdagavond in de Rank. Deze avonden zijn voor iedereen die met zijn eigen creativiteit, schilderen, fotograferen, manden vlechten, vogelhuisjes bouwen, gedichten schrijven etc., dichter bij God wil komen. Wil je meer weten? Spreek Jeannet van Bruchem aan of stuur een berichtje naar jeannetvbruchem@solcon.nl.

Spoiler-alert: Grow Up!
Hoe doe jij dat eigenlijk, bidden met je kinderen? Ik heb onlangs toch een inspirerend boek gelezen over opvoeden! Weet jij nog een dagboek om te lezen met tieners? Kinderen opvoeden en begeleiden in hun weg achter Jezus aan is een mooie, uitdagende taak. Dit seizoen zal er op Scipio iets nieuws verschijnen! Houd de nieuwsbrief en de app goed in de gaten!

Peutergroep
De peutergroep gaat weer van start! We beginnen op woensdag 28 september. Is je kindje tussen de 0 en 4 jaar? Kom gezellig naar de Rank op de woensdagmorgen, met uitzondering van de schoolvakanties. Vanaf 8:30 uur ben je welkom. We zingen met elkaar liedjes en elke week komt er een ander Bijbelverhaal aan bod. Ondertussen hebben ouders de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over het geloof, opvoeding en andere zaken. Hopelijk tot woensdag 28 september. Heb je nog vragen bel gerust. Annemieke Aalbers 06-14464875

Jongerengebedskring
Dit seizoen zal de jongerengebedskring weer van start gaan. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor locatie en data. Van harte aanbevolen, van harte welkom aan jong en oud(er)!

Boekenkring
‘Lees je Bijbel, bid elke dag’, al vele jaren een goede raad. Daarnaast is het ook waardevol om boeken te lezen die betrekking hebben op de driehoek “Bijbel-geloof-dagelijks leven” en om die met elkaar te bespreken. Elke titel van het stapeltje boeken op de foto hiernaast komt in aanmerking, ook een eigen voorstel is welkom. Als er belangstelling is om zich te verdiepen in één van deze titels, komen we in overleg wel tot een keuze. Reageren kan naar Bert Pesselse, 06-50235236.

Vrouwenbijbelstudie
Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot Zijn eer. In Leviticus 23 wordt een zevental feesten opgesomd, die door God Zelf zijn ingesteld. Het Nieuwe Testament leert ons dat deze feesten schaduwbeelden zijn van dat wat – ten tijde van de instelling van de feesten – nog komen moest. Achter elk feest ligt dus een diepere betekenis. Wie dit alles op een rij zet, ziet daarin de lijn van het profetische plan van God prachtig naar voren komen. Aan de hand van het boekje ‘Zevenmaal Feest’ van Prof. Dr. Francois Viljoen, gaan we dit seizoen op zoek naar Gods boodschap in deze feesten toen en nu. Door uitleg, vragen en gesprekspunten wordt geprobeerd om de betekenis van de woorden uit de Schrift op het spoor te komen en te ontdekken wat God ons in deze tijd te zeggen heeft. We ontmoeten elkaar één ochtend in de maand op dinsdag of donderdag van 9:00 uur – 11:20 uur in de Rank. Op beide ochtenden wordt dezelfde studie gedaan, dus je kunt kiezen welke ochtend het beste voor je uitkomt.

Geloven op werkdagen
Een gesprekskring voor leidinggevenden. Onder leidinggevende verstaan we iedereen die in een bedrijf of organisatie leiding geeft. Als je directeur van een basisschool bent, hoofd van een verpleegafdeling, uitvoerder in de bouw of een leidinggevende functie op kantoor hebt, iedereen is van harte welkom. Je hebt grote verantwoordelijkheden, je bent druk en staat onder druk en er wordt zakelijk veel van je verwacht. Je bent christen, maar welke invloed heeft dat van maandag tot en met vrijdag op de werkvloer. Proeven klanten of collega’s dat je anders bent ? Dat zou wel moeten, vind je misschien, maar hoe koppel je je geloof aan de dagelijkse praktijk van je werk ? Op deze vragen en aanverwante onderwerpen willen in de gesprekskring vanuit de Bijbel antwoorden vinden. We zullen werken met Focusmateriaal “Geloven op Werkdagen” en lessen uit het boekje “Mozes De Manager” van Rabbijn David Baron m.m.v. Lynette Padwa. De eerste avond wordt aan huis gehouden bij Martin de Kuiper – Johan de Kreijstraat 18, de avonden nadien in overleg. Bij Martin kan je ook verdere informatie inwinnen (06-53744459). Het voorstel voor de eerste avond is woensdag 5 oktober vanaf 20.00 uur. Ongeveer 8 keer, leeftijd maakt niet uit.

Mannenvereniging
Wij bestuderen de Bijbel, waarbij bij toerbeurt door ieder lid een hoofdstuk wordt bestudeerd en hierover een inleiding wordt gemaakt. Op de verenigingsmorgen in de Rank wordt dit gedeelte uit de Bijbel uitvoerig onderzocht en besproken. De mannenvereniging is aangesloten bij de landelijke organisatie van mannenverenigingen op Gereformeerde grondslag. Wij vergaderen 1 keer per drie weken. We beginnen om 9.45 uur en sluiten de ochtend rond 11.30 uur af. Het komende seizoen behandelen wij het Bijbelboek Hosea. De eerste vergadering is op woensdagmorgen 7 september, met als inleider ds. J. Holtslag.

Gebedskring
Wij zijn een gebedsgroep. Wat we als groep vanuit onze gemeente heel belangrijk vinden, is met elkaar bidden en danken. Voor onze gemeente, voor ons dorp, voor Nederland , voor de wereld en voor onze vervolgde broeders en zusters. Ook loven en prijzen wij God. We komen eens in de veertien dagen bijeen op dinsdagavond om 20.15 uur in zaal 2 van de Rank. De eerste keer is 21 september a.s. Iedereen is welkom. De groep bestaat uit ongeveer 12 mensen, van middelbare leeftijd tot ouder. We schrijven kaarten, staan stil bij een gedeelte uit de Bijbel en bij één of meerdere vervolgde christenen. Contactpersoon: Tineke Vollmuller, bwvollmuller@ziggo.nl, 0184-652570.

Open Focus-avond
In de week volgend op de zondagse focusdienst komen we op woensdag of donderdag bij elkaar in De Rank. Onder leiding van wisselende inleiders verdiepen we ons in het betreffende Bijbelgedeelte en delen we met elkaar wat ons opvalt en bezighoudt. Ook zingen we met elkaar enkele liederen en delen we onze ervaringen rond de bewegingsopdracht. Deze avonden zijn laagdrempelig. Opgeven is niet nodig (afmelden dus ook niet). De ervaring van het afgelopen jaar is dat deze avonden dé manier zijn om andere gemeenteleden (gemiddeld rond de 20 bezoekers) in steeds wisselende samenstellingen te ontmoeten. Indien u/jij een (focus)kring zoekt om bij aan te sluiten, is de open focus avond een mooi startpunt. Inloop met koffie/thee vanaf 19:30 uur; start van de avond om 19:45 uur; afloop circa 21:30-21:45 uur. Voor mee informatie kunt u/jij contact opnemen met Philip de Koning, 06- 53425019, ph.dekoning@solconmail.nl.

Preekbesprekingskring
We bespreken een preek n.a.v. vragen die door de desbetreffende dominee worden aangeleverd. We komen 1 keer per maand, altijd in overleg, bij elkaar in de Rank. De leeftijd is van jong en middelbaar tot een aantal ouderen, maar dat geeft charme. Neem gerust contact op voor meer informatie, iedereen is van harte welkom! Contactpersonen: Jan en Gerry van Wijngaarden, j.vanwijngaarden@hetnet.nl, 06-30127240

(Jong)Gezin Bijbelkring
Leven en geloof met elkaar delen! Dit is wat wij eens in de 3 weken op zondagavond na de kerkdienst met elkaar doen. Dit doen we aan de hand van een gezamenlijk gekozen boekje. Afgelopen seizoen hebben we het focus werkboek behandeld naar aanleiding van de focusdiensten. De Bijbelstudies houden we bij de kringleden thuis. Wees welkom! De datum waarop we voor het eerst samenkomen stellen we nog vast. Contactpersonen: Adriaan en Annemarie de Kuiper, a.de.kuiper@kpnplanet.nl, 06- 10871448.

Poëzie in Bijbels licht
In 2023 hopen we weer fysiek bijeen te komen. D.V. maandag 13 februari 2023 hopen we de avond van Poëzie in Bijbels licht te kunnen houden. Waar: In de Rank, tenzij anders vermeld t.z.t. Hoe laat: Inloop 19:45 uur, aanvang 20:00 uur. Welk thema dit jaar om daarbij een passend gedicht te zoeken/ maken?
Het jaarthema is “Aan tafel” (denk hierbij aan het Avondmaal) Of we kiezen een gedicht dat past bij het thema van Focus, dat rondom die tijd wordt behandeld, (nu nog niet bekend, volgt dus later).
Er mag gekozen worden uit bovenstaande thema’s! Het gedicht mag gestuurd worden naar annemarieverspuij@live.nl. Daarna ontvangt u/jij verdere aanwijzingen.

Focus-kringen

Er zijn diverse focuskringen in onze gemeente, een aantal hiervan noemen we hier, omdat het mogelijk is hierbij aan te sluiten:

Rondom Pinkeveer
Een focuskring van momenteel acht 50+’ ers (vier echtparen), die op een doordeweekse avond het actuele Focus onderwerp bespreken. We bepalen per keer wanneer de volgende avond wordt gehouden en houden deze afwisselend bij één van de deelnemers thuis. We streven ernaar eens per 3-4 weken bij elkaar te komen. We leren elkaar steeds beter kennen en oefenen ons in het delen van ons geloof met elkaar. Daarnaast proberen we elkaar aan te moedigen om het geloof te delen in ons dagelijks leven. Contactpersoon: Anneke van Genderen, gende215@planet.nl.

Jan Muilwijk
Elke week na de open Focus avond komen wij als focuskring op donderdagavond samen in De Rank. Ons gevarieerde gezelschap van zeven 40 plussers bespreekt dan wat ons is opgevallen aan het Focus materiaal en op de eerdere momenten waarop dit is behandeld. Het accent ligt op gesprek en samen bidden, daarnaast gaan wij graag de diepte in met de Bijbeltekst of aanvullende achtergrondteksten. Onze kring is niet wijk gebonden. Contactpersoon: Jan Muilwijk, 06-16816835

Huib Glerum
Vanuit de wijk Johan de Kreijstraat, Sluis, Wetering, Heul, Boezem en Diep komen we ongeveer eens per maand samen in de Rank om ‘het gesprek’, dat die maand aan de beurt is, uit het Focus werkboek met elkaar te voeren. We starten om 20.00 uur en eindigen altijd voor 22.00 uur. We zijn met ongeveer 8 personen. Iedereen uit de wijk die wil aansluiten is van harte welkom. Contactpersoon: Huib Glerum, 06- 41720424, hlglerum1@solcon.nl.

Rian de Koning
Een keer per maand, na de open Focus avond, komen we als kring bij elkaar om het betreffende onderwerp te bespreken. Dit is op een woensdagavond van 19:45- 21:30 uur. Onze groep bestaat uit zes ouders van opgroeiende kinderen. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom. Contactpersoon: Rian de Koning, 06- 10828129.

Er zijn meer Focus (buurt)kringen. Deze hebben echter voldoende deelnemers. Heeft u/heb jij vragen over een focuskring of interesse om aan te sluiten of zelf een kring te starten? Neem dan contact op met Philip de Koning, 06-53425019, ph.dekoning@solconmail.nl.