Zondag 10 september:

09.30 uur:  ds. L. Lammers, Heerde, voorbereiding H.A.

18.30 uur:  ds. J.H. Menkveld, jeugddienst

Bij de diensten: zondagavond is er een jeugddienst over het thema: Schepping of Evolutie; de aap komt uit de mouw. Tijdens de preek wordt je uitgenodigd om mee te doen met vragen en stellingen in de app Lesson-up. Te bereiken op www.lessonup.app. Doe mee, of vind een plekje naast iemand die meedoet.

Censura morum:  In het licht van de bediening en viering Heilig Avondmaal op zondag 17 september is er de mogelijkheid om te spreken over mogelijk obstakels om aan te gaan op maandag 11 september van 18:30-19:00 uur in de pastorie aan de Kerkweg 1 B.

Belijdeniscatechese: 25 september om 20:00 in de rank is de eerste avond belijdeniscatechese. Van harte welkom! Voor degenen die belijdenis willen doen en zo in de gemeente Ja zeggen tegen God en op hun doop. Maar ook voor degenen die juist zoeken in geloof, vragen hebben en zich er verder in willen verdiepen! Belijdenis doen is niet verplicht na een jaar catechese!

Opbrengst zendingsbussen: Dit is in de maanden september en oktober bestemd voor het werk van Willem Jan de Wit in Egypte. Willem Jan werkt als docent aan het Theologisch Evangelisch Seminarie in Cairo. Hier worden predikanten opgeleid die hun werk doen onder het christelijke deel van de bevolking. Willem Jan is uitgezonden via de GZB. Mede dankzij het werk van de GZB zijn er in de laatste jaren nieuwe gemeenten ontstaan en kerken bijgebouwd. Laten we ook in ons gebed aan Willem Jan de Wit en de opbouw van de kerk wereldwijd denken.

Cursus Bijbels Hebreeuws: Wel eens gedacht om Hebreeuws te leren, bijvoorbeeld voor Bijbelstudie? Of heeft u al kennis van de Hebreeuwse taal en wilt u daar mee verder gaan? De Hervormde Gemeente van Giessendam / Neder-Hardinxveld biedt u een cursus aan, waarvan de eerste helft in de herfst plaatsvindt. Naast het lezen van de tekst in de grondtaal, ligt de nadruk op de structuur van Hebreeuwse woorden. In het bijzonder gaat het om het vinden van de stam. Dit is niet alleen belangrijk voor de betekenis, maar heeft direct te maken met het gebruik van een Hebreeuws woordenboek. Bij dit alles hoort ook huiswerk. De cursus is gratis, ook het lesmateriaal. Meer informatie en aanmelden: L. Lock, 06-53943023; Data: Maandagavond: 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 december; van 20.00 tot 21.45 uur. Plaats: Zalencentrum De Parel, Talmastraat 9, Hardinxveld-Giessendam.

Kopij ‘Zaaier’: Graag uiterlijk maandag 11 september a.s. vóór 18.00 uur mailen naar  zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl

Afkondigingen: Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer A. Overduin (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 652399)

Reservering ‘De Rank’: Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-37203091.

Komende dienst(en): 

Collecten: 1) Diaconie, voor de Medische Zending  2) Kerk 3) Inventaris en onderhoud gebouwen.

Zendingsbussen:  in september en oktober bestemd voor het werk van Willem Jan de Wit in Egypte.

Kerkauto: Wilt u gebruik maken van de kerkauto dan kunt u uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de dienst op zondag 10 september bellen naar A. Korevaar (652172) ochtend- en avonddienst.

Wegbrengen Bloemengroet: 10-9: Fam. Kwakernaak-Kwakernaak  17/9: Fam. Romeijn.

Gastheer/Gastvrouw: 10-9: ochtend: Jeanet van Bruchem en Frida Bogerd. Avond: Jeugddienstcommissie.

Crèche 0-3 jaar: 10-9: Margriet Kooijman, Neveen Abo Khalil, Berit Donk en Anna Visser. 17-9: Annemieke Aalbers, Feline van Tuijl, Anne Holtslag en Evi Overduin.

Bijbelcrèche: 10-9: Eline Boer, Ilvie de Jong en Linde Koekoek. 17-9: Miranda Schippers en Mats Vink.

WIJK OOST

Meeleven: Charles Kooistra (Van Hardenbroekstraat 35, 3381CB) heeft deze week helaas gehoord dat de protese die een half jaar geleden geplaatst is lek is geraakt. Dat betekent dat de operatie opnieuw moet gebeuren en er ook weer een periode van herstel moet volgen. We bidden Charles geduld en zegen toe in de komende weken.

Kees Toet (Van Wenastraat 1, 3381BK) is deze week onverwacht opgenomen met een vernauwing in zijn hartslagader. In het ziekenhuis bleek dat hij een hartinfarct heeft gehad. Er is een stent bij hem geplaatst, de operatie is goed gegaan en hij is vrijdag weer thuisgekomen.

Vanuit de pastorie: de afgelopen weken loop ik weer steeds vaker het vaste stukje naar de Rank. Vergaderingen en overleggen beginnen en de start van het nieuwe winterwerk wordt goed voorbereid. Het winterseizoen is steeds weer een mooie kans om een steentje bij te dragen, maar ook om zelf te leren en opgebouwd te worden. Niet alles kan, daarvoor is het teveel, maar ik hoop dat iedereen de komende maanden ergens zijn plek vindt om te delen en te ontvangen!

Hartelijke groet, ds. J.H. Menkveld

WIJK WEST

Meeleven: Komende maandag zal Riet van Noordennen (Johan de Kreijstraat 34, 3381 DG) een operatie ondergaan. Ze zal in Dordrecht geopereerd worden vanwege een longtumor. We hopen dat de operatie goed zal verlopen en bidden om Gods zegen en nabijheid.

Deze week is Tineke Vollmüller (Bogerd 8, 3381 DS) in Amsterdam geopereerd. Er is de hoop dat alles goed verlopen is en we bidden de Heere dat het herstel voorspoedig mag zijn. De verwachting is dat zij rond het weekend weer naar huis mag.

Els Roos (Wilhelminalaan 23, 3381 BN) is deze week voor een behandeling kort opgenomen geweest in het ziekenhuis. We bidden om Gods zegen bij het verdere verloop.

Uit de pastorie: Sommigen zagen het al op het raam staan. Geslaagd. De afgelopen week heb ik de interim-opleiding afgerond. In de vakantie kon ik de laatste hand leggen aan de opdrachten die nog ingeleverd moesten worden. Een gesprek vorige week donderdag over de eindopdrachten en heel de opleiding was de afronding van het geheel. Ik ben blij dat ik de studie door al het gemeentewerk heen kon fietsen.

Over fietsen gesproken. De komende week ben ik D.V. enkele dagen in de Vogezen. Dit voor een sponsorfietstocht. Het doel is de Woestijnroos in Caíro. Een opvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Hiervoor wil ik de Grand Ballon bedwingen. Een mooie uitdaging en een nog mooier doel.

Met een hartelijke groet, ds. J. Holtslag