Het is in mei 75 jaar geleden dat de onafhankelijkheid van de staat Israël is uitgeroepen. In deze 75 jaar is het nooit rustig geweest. Steeds was er angst voor oorlogen en terreuraanslagen. Onrust was er ook op een ander terrein. Terwijl sommige organisaties Israël in alles steunen, uiten anderen steevast kritiek op de politieke keuzes van het land. Soms lijkt het of er ook maar twee mogelijkheden zijn wanneer het gaat om Israël: voor of tegen. Kan het ook genuanceerder?

Op woensdagavond 10 mei willen we hierover nadenken. Het is hierbij  geenszins de bedoeling om alle vragen te beantwoorden, dat is een onmogelijkheid. Ook zal niet één lijn benadrukt worden. Wat we willen doen is tot nadenken zetten. Dit zal gebeuren door eerst met de vraag bezig te gaan waar Israël begint. We volgen hier de Bijbelse lijn en gaan van daaruit de geschiedenis door. Zo komen we vanzelf bij 1948 uit en zullen van daaruit zien hoe de geschiedenis zich verder uitgerold heeft.

Een avond om zelf een genuanceerd antwoord te vinden op de vraag hoe om te gaan met Israël. Ds. Holtslag zal ons meenemen op deze reis door de tijd, aanmelden is niet nodig. Van harte welkom!

De avond start om 19:45 uur in de Rank. De koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur.