Muziek neemt bij de familie Dubbelman een bijzondere plaats in. Het lievelingslied van ds. Dubbelman is het lied ‘Love divine’, in het Nederlands ‘Liefde Gods die elk beminne’. Hoe mooi zou het zijn als we als gemeente dit lied kunnen laten horen op de geplande gemeenteavond 10 september. Het Engelse tekst is van Charles Wesley, de Nederlandse Jan Willem Schulte Nordholt. De melodie is “Blaenwern” en komt uit het New English Hymnal.

Ondanks de beperkingen zijn er toch mogelijkheden om dit samen te doen en wel via de digitale snelweg. De muziek zal omlijst worden met beelden van de zangers en uit de omgeving. Om iedereen gelijk te laten zingen, is er een voorbeeld opgenomen met de liedtekst in beeld, zie hieronder, of klik hier. Hoe dit dan vervolgens in z’n werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Mogelijk kan er iemand uit de omgeving helpen als dit lastig voor je is? Voor degene die graag de bladmuziek erbij hebben, deze staat onderaan deze pagina.

Wat je nodig hebt is een smartphone waarmee je kunt filmen en een ander apparaat (bijvoorbeeld nog een smartphone of laptop/computer waar je een koptelefoon op kunt aansluiten, gebruik bijvoorbeeld de oortjes die bij de telefoon horen). In de voorbeeldopname wordt de tekst getoond, bladmuziek heb je niet direct nodig.

Een paar tips:

  1. Luister en kijk eerst een aantal keer naar het filmpje. Oefen ook een paar keer voordat je gaat opnemen, dan is niet alles nieuw voordat daadwerkelijk gaat opnemen;
  2. Op de computer of andere smartphone open je het filmpje, sluit op dit apparaat ook de koptelefoon aan;
  3. Start daarna met filmen op je telefoon, draai bij voorkeur de telefoon (lange zijde aan de onderkant), houd er rekening mee dat je de camera aan de voorkant gebruikt zodat je jezelf in beeld kunt zien;
  4. Zing vervolgens met de partij mee die je hoort via de koptelefoon;
  5. Probeer zoveel mogelijk achtergrondgeluid te vermijden;
  6. Ben je klaar met zingen, dan kun je het filmpje versturen via Whatsapp naar telefoonnummer is 06 – 15 690 182.

–> Graag je bijdrage uiterlijk 31 augustus versturen. <–

Tot slot, wil je niet in beeld, maar wel graag meezingen? Dat kan natuurlijk ook. Je mag natuurlijk ook een geluidsopname maken en die doorsturen, maar houd er wel rekening mee dat je op dezelfde wijze meezingt als hierboven is beschreven anders loopt het niet gelijk met de rest van het koor; dus met een koptelefoon de muziek afdraaien en op een ander apparaat (mobiele telefoon) het geluid opnemen en doorsturen via WhatsApp. Ik kan op verzoek ook het beeld weghalen, laat het me dan even weten via de app.

Veel plezier!

Hartelijke groeten,
Martin Klop