Zondag 16 mei:
09.30 uur: ds. M. Dubbelman
18.30 uur: ds. J. B. Alblas, Katwijk

Bij de diensten:
In de morgendienst zal het gaan over Exodus 20: 8-11. Dit is het 4e gebod van de 10 geboden: Gedenk de sabbatdag (de rustdag). Wat betekent dit voor ons vandaag? 

Houd het vuur brandend:
Met de Pinkstercampagne ‘Houd het vuur brandend’ nodigt de GZB u uit om met de wereldkerk op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof te laten aanwakkeren en zelf ook door te geven. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, voor jong en oud. Doet u ook mee?

15 mei: Challenge Youth on Fire www.gzg.nl/youthonfire  Voor jongeren tussen de 6 en 15+ leeftijd verschillende uitdagingen.

15 mei: online event www.gzb.nl/event  20.00-21.30 u. Reis mee naar Indonesië, Costa Rica, Zuid-Soedan. Libanon en laat u inspireren door verhalen die laten zien hoe God wereldwijd werkt.

Kleurrijk nieuwe liedbundel nu verkrijgbaar!:
De nieuwe liedbundel “Kleurrijk” is vanaf nu voor alle gemeenteleden verkrijgbaar. Al een aantal maanden gebruiken we de inhoud van de bundel in onze kerkdiensten, maar inmiddels is de bundel ook geprint en gebundeld! Wat een feest dat we de bundel nu ook in de kerk en thuis kunnen gebruiken en doorbladeren. En de kosten? Veel lager dan we ooit hadden gedacht. Dankzij een gulle gift is de prijs op € 6,50 per bundel uitgekomen. Fijn dat de Rank weer geopend kan worden, de bundel is daar vanaf vrijdag 21 mei verkrijgbaar. We kunnen t/m 2 juli wekelijks tussen 14:00 en 18:00 uur terecht voor aankoop of afhalen van de liedbundel in zaal 4. Koop de bundel daar, voor jezelf en eventuele gezinsleden. Betaling, net als bij aankoop van collectebonnen, uitsluitend via de pinautomaat. Een tweede mogelijkheid (in ontwikkeling) is om liedbundels te bestellen op de website van de kerkelijke gemeente. Bestellen en betalen vanachter de PC, afhalen in zaal 4 van de Rank. Niet in de gelegenheid de bundel zelf aan te schaffen? Vraag dan aan buren of familie… Mocht ook dat niet mogelijk zijn dan is de bundel telefonisch te bestellen bij Tineke Vollmuller (0184-652517) of bij Jan van Wijngaarden (0184-651829). De liedbundel zal dan bij u thuisbezorgd worden. We kijken uit naar het moment dat we de bundel samen in een volle kerk kunnen gebruiken om te zingen voor onze Koning en Heer!

Als kanker je raakt:
De stichting ‘Als kanker je raakt’, organiseert *19 mei online bijeenkomsten: -’s ochtends (10.00 – 12.00 uur): Kanker heeft impact op veel aspecten van je leven, ook op je geloofsleven. In de ochtend wordt hierover met elkaar gesproken. Voor info en aanmelden: www.alskankerjeraakt.nl/bijeenkomst/kanker-en-geloof-online-bijeenkomst/

-’s avonds (19.30 – 21.30 uur): Iemand van wie je houdt is overleden. Niets is meer zoals het was. In de avondbijeenkomst gaat het over rouw en is voor nabestaanden. Voor info en aanmelden: www.alskankerjeraakt.nl/bijeenkomst/online-ontmoeting-rouw-in-mijn-hart-2/ 

*28 mei – 30 mei weekend Ameland. Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb je kanker (gehad) of ben je naaste van iemand met kanker? Kom dan van 28 t/m 30 mei 2021 een weekend op Ameland. Het thema is: Lead us through the storm. Er is ruimte voor ontmoeting, gesprek over leven en geloven, een lach en een traan en we gaan heerlijk uitwaaien op het strand. Voor meer informatie stuur een mailtje naar: young@alskankerjeraakt.nl

Zendingsbussen:
In mei en juni is de opbrengst van de zendingsbussen weer bestemd voor het werk van Willem-Jan de Wit in Egypte. Willem-Jan de Wit is docent Bijbelwetenschappen en systematische theologie aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo. Afgelopen februari zijn de vier belangrijkste opleidingen van het seminarie geaccrediteerd (= officieel beoordeeld en goed bevonden) door de European Council for Theological Education (ECTE). Door de jaren heen hebben heel wat oud-studenten van het seminarie hun studie voortgezet in Amerika of Europa en hopelijk wordt dit door deze accreditatie nu nog iets eenvoudiger. Tegelijk wordt het wellicht voor mensen in Europa aantrekkelijker om bij het seminarie te komen studeren. Bidt en geeft u mee?

Tweedehands boekenwinkeltje: is weer open! Wij zijn weer iedere vrijdag van 13.00-18.00 uur open. U bent van harte welkom om in ons boekenwinkeltje te zoeken tussen onze grote collectie tweedehands boeken.

Verantwoording: Via ds. J. Holtslag €50,00 voor de diaconie. Via ds. Dubbelman € 100,00 voor de kerk. 

Collectebonnen verkoop: Vrijdag 4 juni is het weer mogelijk om collectebonnen te kopen. In de Rank van 18.30 – 20.00 uur. Uiteraard kunt u ook online uw bestellingen aanvragen.

Kopij ‘Zaaier’: Graag uiterlijk maandag 17 mei a.s. vóór 18.00 uur mailen naar: zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl of inleveren bij fam. Tromp (Taets van Amerongenstraat 8).

Afkondigingen: Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer A. Overduin (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 652399)

Reservering ‘De Rank’: Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-37203091

Komende dienst(en):  

Collecten: 16/5 1. Diaconie: Woord en Daad, 2. Kerk

Wegbrengen Bloemengroet: 16/5 Fam. de Groot; 23/5 Mevr. v.d. Koppel & Mevr. van Dalen. Bent u aan de beurt om de bloemengroet te bezorgen wilt u dan zelf de bloemen ophalen bij bloemist Klimop aan de Dorpsstraat. 

Crèche 0-3 jaar: 16/5 Lotte van Genderen & Feline van Tuijl; 23/5 Margriet Kooiman & Maria Dubbelman

Bijbelcrèche: 16/5 Laura Holtslag; 23/5 Annelies Klop

WIJK OOST

In het ziekenhuis: Mw. P. Donk-Hakkesteeg (Doetseweg 6B, 3381 KG) is vrijdag 7 mei gevallen en heeft daarbij haar heup gebroken. Zij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en kon dezelfde dag nog geopereerd worden. Ze heeft een nieuwe heup gekregen en we zijn dankbaar dat de operatie goed is gegaan. Nu volgt een traject van herstel en revalidatie. We wensen haar Gods zegen en kracht toe.

Meeleven: Eind januari is dhr. Jaap Muilwijk (Dorpsstraat 16, 3381 AG) begonnen met een traject van chemokuren en bestralingen nadat er darmkanker bij hem ontdekt was. Woensdag 28 april kreeg hij de uitslag van een controle-onderzoek en we zijn dankbaar dat er geen uitzaaiingen waren. Er volgt nu nog een zware, maar hopelijk afsluitende operatie. Deze operatie zal naar verwachting rond 18 mei plaatsvinden in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem of het Erasmus Medisch centrum te Rotterdam. Laten we bidden om Gods zegen over hem en de operatie. 

Overleden: Donderdag 29 april overleed in de leeftijd van 85 jaar, mw. Marrie den Haan-Egas. Zij kwam uit Boven-Hardinxveld en woonde sinds 1963 aan de Kerkhoflaan 6 in Giessenburg. In 2008 overleed haar man, Jan den Haan. Vorig jaar moest zij worden opgenomen in het Beatrixziekenhuis i.v.m. corona. Haar gezondheid was zo verzwakt dat zij uiteindelijk moest verhuizen naar Woonzorg centrum Steijndeld te Gorinchem. Donderdag 6 mei heeft, na een rouwdienst, de begrafenis plaatsgevonden op de begraafplaats aan de C.M. van Houwelingweg te Giessenburg. Als u de familie een teken van medeleven wilt sturen, dan kan dat via de dochter van mw. den Haan: J. van Arkel, Parallelweg 159, 3371 GH Hardinxveld-Giessendam. We wensen de kinderen en kleinkinderen en verdere familie en Gods troost toe.

Met vriendelijke groeten, M. Dubbelman

WIJK WEST

Meeleven: Deze week heeft Arie den Boer (Wilhelminalaan 88, 3381 BR) een PEG-sonde gekregen. We wensen hem en zijn vrouw Hetty Gods zegen toe.

Peter en Gerie Meijer (Johan de Kreijstraat 1, 3381 DG) hebben beide de IC verruild voor een gewone kamer in het ziekenhuis. Een hele zegen en alle reden tot dankbaarheid. Er is nog een lange weg te gaan. We bidden voor hen om kracht en een voorspoedig herstel.

Mw. S.S. Krijgsman – van der Meer (Neerpolderseweg 42, 3381 AV) is na een korte opname in het ziekenhuis weer thuis gekomen. We wensen haar Gods zegen toe en een goed herstel.

Uit de pastorie: Wanneer ik op het afgelopen jaar terugkijk, dan is het maar een enkele keer voorgekomen dat ik de kerkdienst heb meegemaakt van achter het scherm. Ben ik bevoorrecht? Misschien wel. Tegelijk was het leiden van kerkdiensten in een vrijwel lege kerk, maar met de wetenschap dat er van huis uit meegekeken werd, geen aantrekkelijke situatie. Niet gericht op mensen, maar op een camera. Het is prettig om al weer een paar weken mensen in de kerk te mogen begroeten. Om u als gemeente weer te zien. Ik hoop dat dit zo mag blijven en dat uw aantal mag blijven groeien. 

Met een hartelijke groet, ds. J. Holtslag