Zondag 23 mei:
09.30 uur: ds. M. Dubbelman
18.30 uur: ds. J. Holtslag

Bij de diensten:
Komende zondag hopen we samen het Pinksterfeest te vieren. In de morgendienst is de schriftlezing uit Handelingen 2: 1-4 en Efeze 4:1-13. We zullen nadenken over de vraag wat de Pinksteren voor ons als gemeente betekent.

Kleurrijk nu verkrijgbaar:
De nieuwe liedbundel “Kleurrijk” is vanaf nu voor alle gemeenteleden verkrijgbaar. Al een aantal maanden gebruiken we de inhoud van de bundel in onze kerkdiensten, maar inmiddels is de bundel ook geprint en gebundeld! Wat een feest dat we de bundel nu ook in de kerk en thuis kunnen gebruiken en doorbladeren. En de kosten? Veel lager dan we ooit hadden gedacht. Dankzij een gulle gift is de prijs op € 6,50 per bundel uitgekomen. Fijn dat de Rank weer geopend kan worden, want de bundel is daar vanaf vrijdag 21 mei verkrijgbaar. We kunnen t/m 2 juli elke vrijdag tussen 14:00 en 18:00 uur terecht voor aankoop of afhalen van de liedbundel. Vanwege de ruimte qua entree en zaal is gekozen voor zaal 1. Koop de bundel daar, voor jezelf en eventuele gezinsleden. Betaling, net als bij aankoop van collectebonnen, uitsluitend via de pinautomaat. Een 2e mogelijkheid is om liedbundels te bestellen via de website. Bestellen en betalen vanachter de PC, afhalen in zaal 1 van de Rank. Niet in de gelegenheid de bundel zelf aan te schaffen? Vraag dan aan buren of familie… Mocht ook dat niet mogelijk zijn dan is de bundel telefonisch te bestellen bij Tineke Vollmüller (0184-652517) of bij Jan van Wijngaarden (0184-651829). De liedbundel zal dan bij u thuisbezorgd worden. We kijken uit naar het moment dat we de bundel samen in een volle kerk kunnen gebruiken om te zingen voor onze Koning en Heer!

Gemeenteavond IZB FocusScan dinsdag 1 juni:
De FocusScan voor het IZB Focustraject is 16 mei afgesloten. Wij willen iedereen bijzonder hartelijk bedanken voor het invullen van de enquête en kunnen alvast vertellen dat hij meer dan 300 keer ingevuld is door jong en oud. Wij zijn blij met uw en jouw betrokkenheid op de gemeente. Hoe nu verder? Dinsdag 1 juni zal de IZB de resultaten van de enquête presenteren tijdens een gemeenteavond en we hopen op net zo’n indrukwekkende opkomst als bij de FocusScan. Houdt deze avond dus vrij om de resultaten gepresenteerd te zien, maar zeker ook om hierover mee in gesprek te gaan. Dit zal gaan via stellingen die betrekking hebben op de uitslag en interactie is mogelijk via Whats@pp. De gemeenteavond zal vanuit de kerk gehouden worden waar een beperkt aantal mensen aanwezig kunnen zijn, maar online kan iedereen de avond live volgen. Door de verhalen achter de scores op 1 juni te horen, kan de IZB na de gemeenteavond, van het onderzoek een rapport maken dat op 1 juli met de kerkenraad besproken worden.

Jeugddienst:
Volgende week zondagavond, 30 juni, is een jeugddienst met als thema: Eén weg, of meerdere wegen naar God? Jezus zei: Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Voor veel mensen komt dit over als een extreme uitspraak, zowel in de tijd van Jezus, als in onze huidige tijd. In eerste instantie kan het overkomen als arrogant en lijkt het mensen buiten te sluiten. Over deze vragen willen we gaan nadenken.

In de Alpen:
De Bijbel open in de Alpen na een fietstocht waarvan je niet had gedacht het te kunnen volbrengen. Dat is ontdekkend en grensverleggend. Van 3-9 juli kan het in Vaujany. Naast een bijbel dien je te beschikken over een racefiets en een helm. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Het is € 325 voor studerende jongeren, € 375 voor werkende jongeren en voor anderen € 425. Dit is exclusief vervoer, dat we samen willen oppakken. Mocht het onverhoopt niet doorgaan, dan worden geen kosten doorberekend. Meer info via ds. J. Holtslag

Gebedskring:
Na lange tijd mag de gebedskring weer bij elkaar komen.Op dinsdag 25 mei a.s. bent u van harte welkom in de kerk, aanvang 20.15 uur.

Verantwoording:
Bij het wegbrengen van de bloemengroet is € 10,00 en € 20,00 ontvangen. Hiervoor hartelijk dank.

Collectebonnen verkoop:
Vrijdag 4 juni is het weer mogelijk om collectebonnen te kopen. In de Rank van 18.30 – 20.00 uur. Uiteraard kunt u ook online uw bestellingen aanvragen.

Kopij ‘Zaaier’:
Graag uiterlijk maandag 24 mei a.s. vóór 18.00 uur mailen naar: zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl of inleveren bij fam. Tromp (Taets van Amerongenstraat 8).

Afkondigingen:
Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer A. Overduin (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 652399)

Reservering ‘De Rank’:
Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-37203091

Komende dienst(en): 

Collecten:
23/5 1. Diaconie, 2. Kerk, 3. Pinkstercollecte       

Wegbrengen Bloemengroet:
23/5 Mevr. v.d. Koppel & Mevr. van Dalen; 30/5 Fam. Korevaar- Harrewijn. Bent u aan de beurt om de bloemengroet te bezorgen wilt u dan zelf de bloemen ophalen bij bloemist Klimop aan de Dorpsstraat.

Crèche 0-3 jaar:
23/5 Margriet Kooiman & Maria Dubbelman; 30/5 Aniek Visser & Marit Visser

Bijbelcrèche:
23/5 Annelies Klop; 30/5 Febe Troost

WIJK OOST

In het ziekenhuis:
Dhr. Jaap Muilwijk (Dorpsstraat 16, 3381 AG) heeft afgelopen dinsdag, 18 mei, een zware operatie ondergaan in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. We zijn dankbaar dat deze operatie goed lijkt te zijn verlopen. Naar verwachting zal hij nog een week in het ziekenhuis moeten blijven om te herstellen. Laten we bidden dat de operatie afdoende is en er geen verdere behandelingen nodig zijn. We wensen hem Gods zegen over het herstel.

Uit het ziekenhuis:
Mw. P. Donk-Hakkesteeg (Doetseweg 6B, 3381 KG) is woensdag 12 mei verhuisd van het Beatrixziekenhuis naar het Gasthuis. Daar zal zij beginnen aan een traject van revalidatie om te herstellen van de operatie aan haar heup. Haar postadres is: Revalidatie & Herstel Gorinchem (Het Gasthuis), Banneweg 61, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem. We wensen haar Gods zegen en kracht toe bij het herstel.

Met vriendelijke groeten,
M. Dubbelman

WIJK WEST

Meeleven:
Arie Stam (Emmalaan 21, 3381 AJ) is weer opgenomen in het ziekenhuis. Opnieuw met een ontsteking in de buik. We dragen hem op in de voorbede en bidden om Gods zegen en bewaring.

Peter en Gerie Meijer (Johan de Kreijstraat 1, 3381 DG) zijn thuisgekomen uit het ziekenhuis. We bidden om Gods zegen voor hen beiden en zijn dankbaar dat zij voor hun kinderen bewaard zijn gebleven.

Ook de overige zieken willen we in de voorbede gedenken.

Uit de pastorie(tuin):
Afgelopen vrijdag vond er een clubavond plaats in de achtertuin van de pastorie. Een vuurkorf, een barbecue en mooie ontmoetingen. Terwijl de jongeren alweer huiswaarts waren gekeerd, volgde er een mooi gesprek met een gedeelte van de leiding. Mooi dat dit kan en fijn dat velen zich zo positief inzetten voor het gemeentewerk. Alle reden om dit te dragen in het gebed en te bidden dat Gods Geest de harten van jongeren mag bewegen tot Jezus Christus

Met een hartelijke groet,
ds. J. Holtslag