Kerstnachtdienst 24 december:
21.30 uur: ds. Y. Pors & ds. J. Holtslag (Maranathakerk)

Zondag 25 december: Eerste Kerstdag
09.00 uur: ds. J.H. Menkveld 
10.45 uur: ds. J.H. Menkveld
18.30 uur: ds. J. Holtslag, kerstfeest Zondagschool

Zaterdag 31 december: Oudjaarsdag
19.00 uur: ds. J.H. Menkveld

Zondag 1 januari 2023: Nieuwjaarsdag
10.00 uur: ds. J. Holtslag
18.30 uur: ds. H.J. Veldhuijzen, Schelluinen

Zondag 8 januari 
09.30 uur: ds. J.H. Menkveld, Focusdienst
18.30 uur: ds. J. Holtslag

Bij de diensten:
De kerstnachtdienst is dit jaar in de Gereformeerde kerk. Het thema is: All I want for Christmas … Het is de titel van een lied dat veel op de radio klinkt. Wat verlang ik met kerst. In de dienst denken we hier verder over na. De Schriftlezing is Lukas 2:1-7 en 2 Korinthe 12:9.

25 december vieren we in de beide ochtenddiensten kerst met elkaar. In de eerste dienst worden we begeleid door een muziekgroep en in de tweede dienst zal Aqua Viva een aantal liederen ten gehore brengen. We lezen Lukas 2:1-20 en denken na over het lied van de engelen: vrede op aarde. Wat heeft dat eigenlijk met kerst te maken? 

Tijdens het kerstfeest van de zondagsschool richten we ons op Simeon en Hanna. U vindt dit in Lukas 2:22-39. Vanzelfsprekend is heel de gemeente deze zondagavond welkom in de dienst.

31 december blikken we met elkaar terug op het afgelopen jaar in het licht van de Bijbel.

Op zondag 1 januari is in de morgendienst de Schriftlezing uit Openbaring 1:1-8. Hier horen we Jezus zeggen dat Hij de alfa en de Omega is, het Begin en het Einde. Wat doen wij hiermee aan het begin van een nieuw jaar.

8 januari is de eerste focusdienst van het nieuwe jaar. Denkt u eraan om bij het boekwinkeltje uw nieuwe boekje te halen. We lezen Efeze 4:1-16 en denken na over de eenheid in de gemeente en welke houding we aan mogen nemen om bij te dragen aan die eenheid.

Kids praise:

Hé jongens en meisjes, op zaterdagavond 24 december om 19.00 is er weer een kidspraise, speciaal voor jou! Samen met de band zingen we kerstliedjes en luisteren we naar een verhaal.
Kom je ook? Het is bij de Maranatha kerk. Je mag een lichtje meenemen, zodat we met elkaar kunnen stralen en schitteren, net als de sterren in de nacht!

Als je de puzzel of de tekening uit de “kerst4ing” inlevert krijg je ook nog iets leuks! Neem mee dus!

Koffie drinken na de dienst:
Na de dienst op nieuwjaarsmorgen wordt u van harte uitgenodigd in De Rank om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie, thee of fris en elkaar het goede te wensen.

Na de dienst op zondag 8 januari bent u opnieuw van harte welkom in De Rank. Daar staan dan Marianne Veldhuizen, Corine de Bruijn en Jeanette Rietveld voor u klaar met koffie, thee of fris.

Nieuw Focus werkboek Blok 4-6:
Vanaf januari starten we met Blok 4 ‘De gemeente van Jezus’ tijdens de Focusdiensten, Open Focus Avonden en op Focuskringen. Het nieuwe Focuswerkboek kunt u inkijken en afhalen in het Boekwinkeltje en afrekenen middels een gift in de kerk@pp via het tabblad ‘collecte’-‘Focusmateriaal’.

Het gezinsmomentenboek ligt ook klaar voor gezinnen die deze nog niet ontvangen hebben via de zondagschool.

Ook wanneer je geen Focusactiviteiten bezoekt, zijn de werkboeken geschikt om je verder te verdiepen in de thema’s. Echt een aanrader om thuis mee aan de slag te gaan.

Bewaar vooral ook het oude werkboek Blok 1-3, want daarin staan nog een aantal hoofdstukken die nog niet behandeld zijn. Deze thema’s pakken we in het eerste deel 2024 weer op.

Catechese:
In januari gaan de catechese groepen van de maandag en dinsdag (niet de brugklascatechese) op excursie. In plaats van alleen maar te leren door te luisteren, gaan we leren door te doen. We gaan naar CRR (Christian Refugee Relief) in Nieuw-Lekkerland. Daar gaan we helpen met het sorteren, inpakken en labelen van pakketten die naar vluchtelingen in nood gaan. Die avond zijn we wat langer weg dan anders: de tieners worden om 18:30 verwacht en zijn uiterlijk 21:30 weer terug. De dinsdaggroep gaat op 10 januari. De maandag groep vertrekt in twee delen: de mentorgroepjes van Jolien en Hanneke gaan op 16 januari, de groepjes van Erwin en Jeroen gaan op 23 januari.

De jongeren van de brugklascatechese zijn 9 januari welkom in de Rank om 18:30 uur.

Vakantie Ds. Menkveld:
Van 1 januari tot 7 januari heeft ds. Menkveld vakantie. Voor urgente pastorale zaken kunt u uw wijkouderling of ds. Holtslag benaderen.

Studiedagen:
Vanwege de interim-opleiding aan de PThU is ds. J. Holtslag 9,10 en 11 januari afwezig. Bij urgente zaken van pastorale aard kunt u deze dagen contact opnemen met de wijkouderling of met ds. J. Menkveld.

Break in de week – Voedselbankjes:
Middels het Voedselbankjes project kunnen we (voedsel)producten delen met mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Een prima initiatief, en mooi dat velen in Giessen-Nieuwkerk en inmiddels ook Giessen-Oudekerk een bijdrage leveren. De speurneuzen van Break in de Week hebben hun lens en microfoon eens gericht op ‘de achterkant van het project’. Wie máákt die bankjes, hoe gaat dat qua ophalen, verzamelen en toekenning van producten? Nou, dat werd een interessant gebeuren, veel informatie en beeldmateriaal! Vaak waardevol, soms (ook) vermakelijk. Het resultaat is niet één maar twee afleveringen van Break in de Week. Woensdag 21-12 is de eerste aflevering online gezet op Youtube, kanaal WijzijnHG. Een week later volgt de tweede aflevering. Veel kijkplezier!

Chadash:
Van 1 tot 7 juli hopen we voor de vijfde en ((mogelijk (voorlopig) laatste keer richting de Alpen te vertrekken. Samen ontdekkend bezig zijn en grenzen verleggen op de fiets en in de Bijbel. Opgeven kan bij ds. Holtslag. Wat minimaal noodzakelijk is, is een racefiets en daarbij een helm en zonnebril en een Bijbel. Overdag gaan we fietsen en ’s avonds met elkaar in gesprek rond een open Bijbel en aan de hand van een thema.

De kosten voor het verblijf zijn €475 euro. Dit is exclusief vervoer en boodschappen. We rekenen op bijkomende kosten van €175 euro.

Na de goede en gezegende weken die we de afgelopen jaren hebben gehad zien we opnieuw uit naar een week die in allerlei opzichten opbouwend zal zijn.

Gebedskring:
Op D.V. dinsdag 27 december komen wij weer bij elkaar. Van harte welkom om 20.15 uur in zaal 2 van De Rank om mee te bidden voor kerk (werelwijd) en samenleving.

Tweedehandsboekwinkeltje:
Wij zijn weer extra open op zaterdag 7 januari 2023 van 10.30 tot 15.30 uur. Verder zijn wij elke vrijdagmiddag open van 13.00 tot 18.00 uur. U bent van harte welkom! Wij hebben een grote collectie tweedehandsboeken voor jong en oud.

Maandsluiting ‘Bredero’s Hof:
De heer J. den Toom zal D.V. vrijdagavond 30 december a.s. de maandsluiting in ‘Bredero’s Hof’ verzorgen, aanvang 19.00 uur.

Verantwoording:
Via ouderling L. Boer € 20,00 voor de diaconie. Bij het wegbrengen van de bloemengroet is € 20,00 ontvangen voor de kerk. Hiervoor hartelijk dank.

Collectebonnen verkoop:
Verkoop collectebonnen elke 1e vrijdag van de maand in de Rank van 18.30 – 20.00 uur. Online kopen kan ook via de website van de kerk. Voor woensdag besteld, dezelfde week nog in huis!

 Kopij ‘Zaaier’:
Graag kopij uiterlijk maandagavond 9 januari a.s. vóór 18.00 uur mailen naar: zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl

Afkondigingen:
Graag vóór zaterdagmiddag 13.00 uur bij de heer A. Overduin (scriba@hervormdgiessenburg.nl of tel. 652399)

Reservering ‘De Rank’:
Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-37203091

Komende dienst(en): 

Collecten:
Eerste en tweede dienst 25/121. Diaconie 2. Kerk 3. Inventaris en onderhoud gebouwen.
Avonddienst 25/12: 1. Zondagschool 2. Ker
31/12 oudjaarsdag 1. Kerk 2. Inventaris en onderhoud gebouwen.
1/1/2023 nieuwjaarsdag 1. Diaconie 2. Kerk 
Zondag 8/1 1. Diaconie 2. Kerk 3. Inventaris en onderhoud gebouwen

Oud papier:
Op vrijdagavond 6 januari wordt het oud papier weer bij u opgehaald. De chauffeurs en ophalers voor deze avond zijn Johan de Groot, Gerard Kemkes, Bas Nomen, Jan Meerkerk, Gerwold Verspui, Ewout Korevaar, Stephan Kwakernaak, Martijn de Kuiper en Johan van der Sande.

Kerkauto:
Wilt u gebruik van maken van de kerkauto dan kunt u uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de dienst op zondag 25 december bellen naar Piet Donk (652670) ochtenddienst en Arie Stam (652222) avonddienst.

Wilt u gebruik maken van de kerkauto op oudjaarsavond 31 december dan kunt u bellen naar Diane Beemsterboer (651828). 

Voor de dienst op nieuwjaarsdag 1 januari kunt u bellen naar Jan Verspuij (06-53784406) ochtenddienst en naar Philip de Koning (06-53425019) avonddienst.

Voor de dienst op zondag 8 januari kunt u bellen naar Hein van den Boomgaard (654930) ochtend- én avonddienst.

Gastheer/Gastvrouw:
25 december 1e dienst: Frida Bogerd en Lo Boer – 25 december 2e dienst: Adriaan en Marleen van Houwelingen. Oudjaarsdienst 31 december: Siebold Freeke en Arie van Houwelingen. Nieuwjaarsdag 2023: ochtend: Jan en Gerry van Wijngaarden avond: Theo Terlouw en Hanneke Hakkesteegt. 

Zondag 8 januari: ochtend: Gerwold Verspui en Annemarie den Uil – avond: Joop Troost en Rian de Koning.

Wegbrengen Bloemengroet:
25/12 fam. Stam-Prins.
1/1/2023 fam. Korevaar-Harrewijn.
8/1 nog niet bekend.

Crèche 0-3 jaar:
25/12 1e dienst: Hanneke Hakkesteegt, Linde van Houwelingen en Esmee Pierhagen.
25/12 2e dienst: Sija Kersbergen, Margreet Muilwijk en Berit Donk.
1/1/2023 Anita Ooms, Lotte van Genderen en Evi Overduin.
8/1 Jolanda Kamphuis, Lydia Korevaar, Naomi de Jong en Jasmijn in ’t Veld.

Bijbelcrèche:
25/12 alleen bij de 1e dienst 9.00 uur Febe Troost en Hadassa van Zuthem;
1/1/2023 Eline Boer en Loïs Donk;
8/1 Lidia Faro en Sifra Visser.

WIJK OOST

Meeleven:
Nico en Annemieke Aalbers hebben sinds korte tijd een tweede pleegkindje: Grâce. Hij is te vroeg geboren en is nu nog in het ziekenhuis, maar hij ontwikkelt zich goed. We danken dat Grâce een plekje heeft gevonden in dit gezin en bidden dat hij snel naar huis mag en zijn broers blij mogen zijn hem welkom te heten.

We bidden ook voor Luuk Aalbers, de oudste zoon, hij wordt 23 december geopereerd aan zijn oor. Het is heel fijn dat hij geopereerd kan worden, we bidden dat dit ook echt zal leiden tot een einde aan de ontstekingen in zijn oor en een herstel van zijn gehoor. We bidden ook dat hij snel weer naar huis mag en alsnog wel kan genieten van de feestdagen. 

Voor Nico en Annemieke zelf bidden we om energie en zegen. Dat ze de kracht mogen ontvangen om in deze drukke tijd voor hun hele gezin te blijven zorgen.

Vanuit de pastorie…
Het jaar zit er al weer bijna op. Een jaar waarin we heel veel kaarten van jullie als gemeente hebben ontvangen: rondom het beroep, rondom de verhuizing, rondom de kerst en allerlei kaarten en berichten tussendoor. Hartelijk dank daarvoor! Ook deze kaarten dragen er aan bij dat wij ons beiden na 4 maanden al erg thuis voelen in Giessenburg en genieten van het dorp en de gemeente. 

Hartelijke groeten, Ds. Menkveld

WIJK WEST

Huwelijksjubileum:
Jan en Anneke Kaai (Neerpolderseweg 72B,  H038, 3381 JT) hopen op 28 december 50 jaar getrouwd te zijn. We zijn met hen de Heere dankbaar voor zijn bewaring in de afgelopen jaren en wensen hen Gods zegen toe samen met hun kinderen en kleinkinderen.

Huwelijksjubileum:
Op 29 december hopen Gerard en Maja Korevaar (Neerpolderseweg 33a, 3381 JP) het 50-jarig huwelijksjubileum te gedenken. Van harte willen we u samen met kinderen en kleinkinderen feliciteren met dit jubileum. We wensen u Gods nabijheid en zegen toe.

Meeleven:
Vorige week heeft Anja Vink (Willem de Zwijgerlaan 10, 3381 BM) een hersteloperatie ondergaan. Aan het begin van deze week verbleef zij nog in het ziekenhuis. Het gaat gelukkig wel beter en de hoop is dat zij spoedig thuis mag zijn. We bidden voor haar om Gods zegen en kracht.

Johannes van de Leer (Juliana van Stolberglaan 21 3381 AN) is als gevolg van een bedrijfsongeval opgenomen in het UMC in Utrecht. Hij is daar geopereerd aan zijn rechterarm. Er is dankbaarheid dat de lichamelijke verwondingen beperkt zijn gebleven tot de onderarm en dat de operatie geslaagd lijkt. Wel zal hij nog een heel traject voor zich hebben. We bevelen hem aan in de voorbede.

Uit de pastorie:
Hartelijk willen we u danken voor de vele kerst en nieuwjaarsgroeten die we van u mochten ontvangen. Terugkijkend op het afgelopen jaar, kan ik zeggen dat de goede wensen die we in 2021 hebben mogen ontvangen werkelijkheid zijn geworden. Daarom vooral hartelijk dank voor uw gebeden en voor uw bijdragen aan het werk in de gemeente in het afgelopen jaar. Mijn gebed is dat de Heere u allen Zijn zegen geeft om ook in 2023 velen tot zegen te kunnen zijn. Naast het goede voor het nieuwe jaar wens ik u, namens ons allen, allereerst gezegende kerstdagen toe.

Een hartelijke groet, ds. J. Holtslag