Zondag 30 mei:
09.30 uur: ds. J. Holtslag
18.30 uur: ds. M. Dubbelman, jeugddienst

Bij de diensten:
Komende zondagmorgen lezen we Hebreeën 3 en 1 Korinthe 9:24-27. Ter voorbereiding zou u ook Numeri 12:1-9 erbij kunnen lezen. De kerkdienst deze morgen kunnen we als een training zien. Hopelijk past u uw outfit daarbij aan en hebt u de Bijbel en de liederenbundels bij de hand.

De jeugddienst heeft als thema: Eén weg, of meerdere wegen naar God? Jezus zei: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”, maar voor veel mensen komt dit over als een extreme en intolerante uitspraak. Niet alleen in de tijd van Jezus, maar ook in onze tijd. In eerste instantie kan het overkomen als arrogant en lijkt het mensen buiten te sluiten. Over deze vragen willen we gaan nadenken.

Aanbod Vakantiebijbelgids:
Ook voor dit jaar is er een bestelling gedaan voor de vakantiebijbelgids “Onderweg” bij Ark Mission. Er is een exemplaar voor de leeftijd vanaf de jongvolwassenen en een exemplaar voor alle kinderen in de leeftijd van 3-10 jaar. Beide edities sluiten op elkaar aan. Voor ieder die er gebruik van wil maken is een exemplaar (gratis) op te halen tijdens de opening van het boekwinkeltje op vrijdag bij de tafel waar de bundel “Kleurrijk” is te verkrijgen tussen 14.00 en18.00 uur. Ook liggen er exemplaren, om mee te nemen, op de leestafel in de kerk bij de toreningang en bij de lectuurwand in De Rank. Ze zijn beschikbaar vanaf 28 mei. Van harte aanbevolen.

Liedbundel Kleurrijk:
Van 21 mei tot 2 juli, steeds op vrijdagmiddag, is de liedbundel Kleurrijk te verkrijgen (te koop) in de Rank. Vanwege de ruimte vindt de verkoop plaats in zaal 1, waar Tineke en Jan ons van de bundels kunnen voorzien. Op vrijdagavond 4 juni kunnen we tot 20:00 uur de aankoop van collectebonnen combineren met de aanschaf van liedbundels. De prijs per bundel bedraagt € 6,50. We zingen al een poos liederen uit Kleurrijk, maar nu kunnen we zelf één of meer exemplaren aanschaffen en gebruikmaken van de liederen die erin verzameld zijn. En een ‘verzameling’ is het zéker, want de liederen komen uit meerdere bronnen. Psalmen, maar ook liederen uit Weerklank, Op Toonhoogte, Opwekking en veel kinderliederen zijn in Kleurrijk te vinden. De vraag is weleens gesteld: “stappen we nu echt over op (alleen) liederen uit Kleurrijk?” Dat is niet het geval. We blijven de oud en nieuw berijmde Psalmen en de gezangen uit het Liedboek zingen. De predikanten zijn vrij om uit al deze opties een keuze te maken voor de invulling van de kerkdienst, met respect voor traditie en met een oog voor begrijpelijkheid van de taal en de veelzijdigheid van onze gemeente. De laatste jaren werden kinderliederen en nieuwere liederen vaak geplaatst in de nieuwsbrief. Dit zal worden afgebouwd omdat we nu over Kleurrijk beschikken.

Wandelen op zaterdag 12 juni:
Inmiddels heeft een groep wandelaars zich aangemeld voor de afstanden 8 en 15 km. Voor degene die zich nog bedenken. Er is nog ruimte om je aan te melden tot uiterlijk 5 juni. We wandelen in kleine groepjes. We starten tussen 10.00 en 10.30 uur met de groepjes voor 15 km. Tussen 10.30 en 11.00 uur vertrekken de groepjes voor de 8 km. Als je nog mee wilt lopen, meldt je aan op hlglerum1@solcon.nl. Hartelijke groet, Johan de Leeuw en Huib Glerum. 

Oproep Bijbelcrèche:
We zijn nog hard op zoek naar mensen die het leuk vinden Bijbelcrèche te doen. We kunnen ook nog helpers gebruiken! Meld je aan bij Lianne van Oenen (liannestam@hotmail.com). Vind je het leuk om mee te organiseren? Meld je dan ook bij Lianne.

Oud Papier:
Vrijdagavond 4 juni a.s. wordt het oud papier weer bij u opgehaald. Aan de beurt zijn Dik Muilwijk, Wim in ’t Veld, Gerard Kemkes, John in ’t Veld, Patrick van Genderen, Joost Dijkgraaf, Mathijs van Beuzekom, Theo Terlouw en Wijnand Timmermans

Collectebonnen verkoop:
Vrijdag 4 juni is het weer mogelijk om collectebonnen te kopen. In de Rank van 18.30 – 20.00 uur. Uiteraard kunt u ook online uw bestellingen aanvragen.

Kopij ‘Zaaier’:
Graag uiterlijk maandag 31 mei a.s. vóór 18.00 uur mailen naar: zaaierberichten@hervormdgiessenburg.nl of inleveren bij fam. Tromp (Taets van Amerongenstraat 8).

Reservering ‘De Rank’: Dit kan via de mail: rankreservering@hervormdgiessenburg.nl of tel. 06-37203091

Komende dienst(en):  

Collecten: 30/5 1. Diaconie, 2. Kerk

Wegbrengen Bloemengroet: 30/5 Fam. Korevaar- Harrewijn; 6/6 Fam. Bohré. Bent u aan de beurt om de bloemengroet te bezorgen wilt u dan zelf de bloemen ophalen bij bloemist Klimop aan de Dorpsstraat. 

Crèche 0-3 jaar: 30/5 Aniek Visser & Marit Visser

Bijbelcrèche: 30/5 Febe Troost; 6/6 Marit Visser

WIJK OOST

Uit het ziekenhuis: Dhr. Jaap Muilwijk (Dorpsstraat 16, 3381 AG) heeft dinsdag 18 mei, een zware operatie ondergaan in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. We zijn dankbaar dat deze operatie heel goed is verlopen en ook het herstel voorspoedig gaat. De verwachting was dat hij nog een week in het ziekenhuis zou moeten blijven, maar donderdag 20 mei, mocht hij al naar huis om daar verder te herstellen. We wensen hem Gods zegen over het herstel.

Huwelijksjubileum: Dhr. Gerrit Vonk en mw. Coosje Vonk-van Dam (van Delftstraat 2, 3381 BH) hopen donderdag 3 juni, 50 jaar getrouwd te zijn. Wij feliciteren hen en hun (klein)kinderen van harte met dit gouden jubileum en we wensen hen Gods zegen toe.

Met vriendelijke groeten, M. Dubbelman

WIJK WEST

Meeleven: Deze week is Arie-Jaap de Kok (Parallelweg 136, 3371 GG) opgenomen in het ziekenhuis alwaar hij een nieuw ICD-kast zal krijgen. Hiervoor was geen medische noodzaak, maar een technisch mankement maakte het noodzakelijk. De verwachting is dat hij spoedig na de plaatsing weer thuis zal komen.

Arie Stam (Emmalaan 21, 3381 AJ) wacht in het ziekenhuis op een operatie. We bidden om Gods zegen en nabijheid voor hem

Uit de pastorie: Doen wat iemand vraagt, zonder te weten dat het gevraagd is. Dit overkwam mij tijdens de morgendienst op eerste Pinksterdag in Meerkerk. Op woensdag de liederen doorgeven en na de dienst horen dat ik op vrijdag in de Zaaier de vraag kon lezen of het lied ‘Geest van hierboven’ gezongen zou kunnen worden. Het werd als laatste lied gezongen. Maar dus zonder dat ik van de vraag wist. Mogen we zeggen dat hier de Geest werkzaam was?

Met een hartelijke groet, ds. J. Holtslag